9. MARTS 2016 kl. 10:09
Jan Bech Andersen: Jeg er utrolig ked af det

Kære Brøndby-fans

Er jeg utrolig ked af den larm og uro, som jeg har været skyld i de sidste 24 timer? Ja, i den grad. Er jeg ked af, at samarbejdet med Thomas stopper? Ja, mere end nogen anden. Kan jeg forstå, at det er et tillidsbrud? Selvfølgelig kan jeg det. Forlader jeg Brøndby på grund af dette? Nej, det gør jeg ikke. 

Som alle ved, så er jeg en utrolig passioneret Brøndby-fan, og derfor følger jeg vores kampe med samme glæde og frustration som alle I andre fans. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at lige så meget jeg glædes over en sejr, lige så frustreret er jeg, når vi taber. Jeg har Brøndby i blodet på godt og ondt. Jeg har gjort det klart, at jeg ønsker at være en formand, som er tæt på vores fans. Vores fans er noget helt unikt, og de er fundamentet for denne klub. Derfor har jeg stået blandt andet sammen med capoen på Sydsiden under kampe. Igennem de sidste par år har jeg af samme årsag haft en profil på SydSiden Online, ligesom mange andre Brøndby-fans har. SydSiden Online er et fantastisk forum for os fans til at vise glæde og frustration og et sted, hvor vi kan have - nogle gange - ophedede diskussioner om alt fra spillestil til øllet i boderne. 

Jeg har ment, at det som formand for en klub, der har Danmarks mest passionerede og engagerede fans, er vigtigt at være til stede, hvor I fans er til stede, og have diskussioner med jer i øjenhøjde. Jeg har deltaget aktivt i debatterne i dette onlineforum med samme glæde og frustration som jer øvrige fans. Og lige så jublende lykkelig jeg er, når vores træner og spillere lykkes, og vi vinder for eksempel 5-2 over OB, lige så frustreret og irriteret har jeg været, når vi taber 4-1 i Aalborg.
 
Og ja, det har i løbet af de sidste par år løbet lidt af med mig i kampens hede i dette onlineforum, når spillet på banen ikke har fungeret, og jeg har delt det beskidte vasketøj i forummet, som jeg selvfølgelig ikke skulle have delt. Det er jeg ufattelig ked af. Jeg har aldrig været, og bliver aldrig, god til at skjule mine glæder og frustrationer, især ikke når det gælder Brøndby IF, for det er nu engang, sådan jeg er. For mig handler fodbold om følelser og passion og ikke om iskolde kontanter. Det handler om at være til stede i nuet, og som fan (og nu også som bestyrelsesformand) har jeg igennem mange år taget del i alle de glæder og frustrationer, der følger med, når man er Brøndby-fan.
 
Ud over at jeg er meget passioneret og engageret, så er jeg også en meget ærlig mand i alle mine relationer, så de glæder og frustrationer, jeg har delt på Sydsiden Online, er absolut ingen hemmelighed for den sportslige ledelse, for det er lignende diskussioner, jeg løbende har haft med Thomas Frank og Troels Bech. Og da Per Rud var her, så havde jeg dem med ham. Jeg har altid en masse spørgsmål, og har jeg altid ret? Nej, selvfølgelig har jeg ikke det. Men jeg har haft nogle gevaldige diskussioner om taktik, spillestil, spillere etc. med Thomas og Troels i løbet af sæsonerne, og vi har til tider været rygende uenige. Efter en sejr har vi klappet hinanden på skuldrene og talt om, hvor godt presspillet fungerede, og ugen efter kan vi så have ophedede diskussioner om et nederlag og diskuteret, hvorfor visse spillere ikke ramte niveauet i kampen. Sådan skal fodbold være, og vi ønsker alle at vinde, og selv om vi gerne ville det anderledes, så kan man ikke vinde alle kampe. Men det undskylder selvfølgelig på ingen måde, at jeg har taget disse diskussioner ind i et offentligt forum, da det desværre har været årsag til en masse spekulation og rygter i medierne. Det tager jeg selvfølgelig meget seriøst og til efterretning, og jeg skal lære at holde min kæft. Jeg vil fremadrettet vurdere, hvordan og hvorledes jeg mest hensigtsmæssigt indgår i dialogen med vores fans. For lad mig slå en ting helt fast. Jeg vil fortsat være lige så passioneret, engageret og ærlig omkring Brøndby IF, som jeg altid har været, og jeg vil forsat være synlig og i øjenhøjde med Brøndbys fans, men når det som i dag giver anledning til spekulation i medierne, så er det selvfølgelig på ingen måder i orden, og det tager jeg som sagt til efterretning. 
 
Jeg har i går aftes og her til morgen talt med både bestyrelsen, Thomas Frank og Troels Bech samt spillerne og medarbejderne i administrationen, og jeg har givet dem alle min uforbeholdne undskyldning. De kender mig alle så godt, at der intet nyt er i forhold til den dialog, vi allerede har i det daglige. De kender mig som hudløst ærlig og passioneret, og de ved, at jeg vil vinde lige så meget, som de ønsker at vinde. Men det er ikke i orden, at jeg på denne måde har kastet om mig med det beskidte vasketøj i et fanfora og brudt tilliden med Thomas Frank. 

Troels Bech og jeg har som følge af de sidste dages heftige skriverier i medierne haft en drøftelse med Thomas omkring muligheden for at fortsætte samarbejdet, og desværre har Thomas besluttet, at samarbejdet skal stoppe dags dato. Jeg og bestyrelsen, og alle i og omkring Brøndby IF, vil gerne takke Thomas for de resultater, han har opnået i sin tid som Brøndby-træner og det fundament, han har bygget op, og ingen er mere ked af det end jeg over, at vores veje nu skal skilles. Per dags dato har vores U19-træner Auri Skarbalius sagt ja til at overtage rollen som cheftræner for Superliga-holdet frem til og med sommeren 2016.

Bestyrelsen, Troels Bech og jeg er alle klar over, hvilke potentielle rystelser dette pludselige stop kan få for vores sportslige resultater i resten af forårssæsonen. Vi er dog fulde af fortrøstning og tror på, at holdet vil levere gode resultater i foråret, hvor vi pt. kun har tre point op til medaljerne og en pokaltitel at spille om. Vi har her til morgen informeret spillertruppen, og da vi har med professionelle sportsfolk at gøre, så er vi sikre på, at de alle kigger fremad og vil kæmpe for denne klub. Men der er heller ikke nogen tvivl om, at det er nu, at fællesskabet, på og uden for banen, skal vise sit værd, og jeg af alle skal gå forrest i dette fællesskab. 

Mange hilsener

Jan Bech Andersen