Manden bag historiens første Derby-mål - Hans Christiaens

06.11.2015 14:05

Syv mål scorede den belgiske angriber Hans Christiaens i Brøndby-trøjen i begyndelsen af 90’erne. Et af dem vil altid have en særlig plads i historien.

Kalenderen skal bladres tilbage til den 6. september 1992. Få måneder forinden havde KB og B1903 dannet FC København, og denne søndag tørnede Brøndby IF for første gang sammen med den nye, københavnske fodboldsatsning. Derbyet var blevet født. Det kunne man mærke allerede dengang, fortæller Hans Christiaens, der sparkede de blågule foran i det 47. minut og dermed skrev sig ind i historiebøgerne som den første Derby-målscorer.

- Vi kunne mærke, at der var noget storhed over det allerede dengang. KB og B1903 slog sig sammen og samlede et stærkt hold – og de var stærke i forvejen hver for sig. Man kunne mærke den rivalisering blive forstærket, og man vidste bare, at det ville blive det største opgør i Danmark, siger Hans Christiaens, da brondby.com tager ham en tur ned ad Mindernes Allé. 

Vilfort var ’outstanding’

Turen er ikke fremmed for ham. Han har taget den tilpas mange gange til, at tiden på Vestegnen står klart i hukommelsen. Det gælder også det historiske mål i det første Derby mellem Brøndby IF og FC København.

- Selv om jeg ikke var den bedste header med mine 1,70 meter, blev det mig, der vandt duellen i feltet og headede den ind. Uche (Okechukwu, red.) forsøgte også at nå frem til den, og vi havde to FCK-spillere, der ville cleare bolden, men selv om jeg var lille, blev jeg alligevel den store. Det var et godt mål, og jeg var da også populær i aviserne for det, erindrer Hans Christiaens.

- Vi spillede i det hele taget en god kamp, hvor vi havde masser af chancer. Jeg husker især, at Kim Vilfort var ’outstanding’. Desværre udnyttede vi ikke chancerne, og da vi samtidig lukkede et mål ind, glippede sejren. 

På søndag er det Derby-tid igen – 8.463 dage efter Hans Christiaens historiske hovedstødsmål. Køb din plads i Derby-kulissen via billetter.brondby.com. Der er kun få billetter tilbage.

 

Brøndby IF - FC København (den 6. september 1992)
1-0 Hans Christiaens (47.)
1-1 Jørgen Juul Jensen (63.)

Startopstilling, Brøndby IF
Mogens Krogh
Marc Rieper
Jesper Kristensen             
Uche Okechukwu
Bjarne Jensen
Kim Vilfort
Jens Risager (Ole Bjur, 78.)
Jens Madsen (Jes Høgh, 70.)
Brian Jensen
Frank Pingel
Hans Christiaens

Startopstilling, FC København
Palle Petersen
Torben Piechnik
Kenneth Wegner 
Ivan Nielsen 
Brian Kaus
Christian Lønstrup (Michael Johansen, 57.)
Lars Højer Nielsen      
Pierre Larsen 
Jørgen Juul Jensen          
Brian Rasmussen     
Martin Johansen (Iørn Uldbjerg, 81.)