Masterclass inviterede spillere og forældre indenfor

14.08.2015 16:10

Torsdag aften bød Masterclass, Brøndby IF's talentafdeling, spillere og forældre indenfor til opstartsaften. Her stod trænerne i Masterclass klar til at fortælle de i alt cirka 250 fremmødte, hvordan de arbejder til daglig. Både A+ træner Henrik Lehm og mental coach Christian Engell stod klar til at holde oplæg.   

Henrik Lehm var den første til at fortælle, hvordan Brøndby Masterclass arbejder med de unge.

- Målet med mødet var at fortælle forældrene, hvordan vi til daglig går og arbejder med deres børn i Brøndby Masterclass og give dem et indblik i deres børns hverdag. Vi ville fortælle, hvilke retningslinjer der er i Brøndby Masterclass, og hvad vi forventer af deres børn. Vi ville også fortælle, hvordan vi træner og spiller og samtidig give forældrene nogle eksempler på, hvorfor vi træner, som vi gør, samt vise dem den røde tråd, der er fra U13-holdet til Superliga-holdet, siger Henrik Lehm.

Brøndby Masterclass er bygget op omkring tre søjler, som hver især afspejler det arbejde, der udføres i talentafdelingen. 

De tre søjler er:

1. Hvordan Brøndby Masterclass vil lave talentarbejde
2. Hvordan Brøndby Masterclass vil spille
3. Hvordan Brøndby Masterclass vil træne

Der er stort fokus på den enkelte spiller, fortæller Henrik Lehm.

- Vi har fokus på hver enkelt spiller, hvor vi blandt andet tester dem. Ud fra de tests tilrettelægger vi træningsprogrammer til den enkelte spiller og laver individuelle styrketræningsprogrammer. Vi arbejder meget for at gøre den enkelte spiller bedre.

- Vi fortæller forældrene, hvordan de på bedst mulig vis kan hjælpe deres børn i forhold til at støtte dem - eksempelvis ved selv at lade deres børn komme til træneren, hvis der er nogle ting, de er i tvivl om, så kontakten ikke altid går gennem forældrene. Vores mål er selvfølgelig at få så mange af talenterne op på Superliga-holdet, men vi ved også, at nåleøjet er lille. Derfor fortæller vi også forældrene, at de skal se Brøndby Masterclass som en uddannelse af deres børn. Så skulle deres børn ikke nå Superliga-holdet, går de alligevel herfra med en masse læring, de kan bruge resten af deres liv.

 

Skal håndtere pres og forventninger

Mental coach Christian Engell havde et oplæg med fokus på det mentale aspekt i forhold til livet som spiller i Brøndby Masterclass, og hvordan forældrene inddrages.

- Som ung spiller i Brøndby IF stilles der en lang række krav. Vi fortalte, hvordan vi i Brøndby Masterclass klæder spillerne på til at håndtere pres og forventninger fra omgivelserne, og hvordan man som spiller skal kunne klare sig selv, hvis man eksempelvis ryger til udlandet.

- Vi fortalte forældrene, at de skal turde tage den svære samtale med deres børn. Prøve at guide forældrene og vise dem eksempler på, hvordan man kan støtte barnet og ikke mindst, hvordan man tackler disse svære samtaler. Kort sagt prøver vi at gøre de ting, spillerne føler er utrygt og ubehageligt til noget trygt og behageligt. Hvis en sportsfamilie skal fungere, er man oftest nødt til at tage andre beslutninger, end normale familier gør.

Brøndby Masterclass omfatter U13 - U19.