Næste EL-modstander: En storklub under genopbygning

10.07.2015 08:10

Efter Brøndby IF's samlede sejr på 11-0 over AC Juvenes/Dogana fra San Marino er de blågule sikkert videre til anden kvalifikationsrunde til Europa League.
 
Her bliver modstanden dog af en anden kaliber, idet de bulgarske sølvvindere fra PFC Beroe Stara Zagora venter. Bulgarerne slog i første runde litauiske FK Atlantas Klaipedas ud med samlet 5-1.
 
PFC Beroe, der er hjemmehørende i byen Stara Zagora i det centrale/sydlige Bulgarien, kan på flere måder sidestilles med Brøndby IF, idet de også har haft en række svære år, men nu er på vej tilbage til tidligere tiders storhed. Med trofaste og passionerede fans i ryggen har PFC Beroe således haft stigende grad af succes i de seneste tre år, og derfor venter der to vanskelige opgør for Brøndby IF mod en svær og erfaren modstander.
 
Om PFC Beroe
 
PFC Beroe blev etableret i 1916 og kan altså fejre 99 års fødselsdag i år. Klubben var i 1970’erne og 80’erne en bulgarsk magtfaktor og en storklub med mange europæiske kampe i historiebøgerne. Man nåede blandt andet en europæisk kvartfinale i pokalvindernes turnering, hvor det lykkedes at vinde hjemme over italienske Juventus.
 
Efter et par årtiers pokaltørke og en hård finanskrise er klubben nu langsomt, men sikkert, ved at finde takterne igen - blandt andet takket været et øget fokus på ungdomsarbejdet. 
 
De seneste år har PFC Beroe derfor nærmet sig toppen af den bulgarske liga og vandt i 2012-2013-sæsonen den bulgarske pokalturnering og Supercup, ligesom man nu spiller med i Europa League for anden gang på tre år. Seneste deltagelse for PFC Beroe i europæisk fodbold var i 2013-2014-sæsonen, hvor man røg ud til israelske Hapoel Tel Aviv i 2. runde i Europa League-kvalifikationen efter at have spillet 2-2 på udebane og tabt på hjemmebane.
 
Sidste sæson blev PFC Beroe nummer to i den bulgarske liga efter Ludogorets, der i den forgangne sæson var i Champions League-gruppespillet. PFC Beroes træner, Petar Houbchev, er bulgarer og har været i klubben i næsten 3 år. Han har tidligere trænet tyske Wolfsburg og har desuden været assisterende landstræner på det bulgarske landshold. I truppen er der to bulgarske landsholdsspillere, hvoraf kun den ene dog har fået spilletid på landsholdet. Klubbens ungdomsafdeling er stærk og velfungerende og tæller p.t. fire ungdomslandsholdsspillere.
 
Torsdag den 16. juli møder Brøndby IF PFC Beroe på udebane, mens returopgøret den 23. juli spilles på Brøndby Stadion med kickoff kl. 19.