15. JUNI 2015 kl. 20:30
Brøndby-talent til PSV Eindhoven

Brøndby IF har accepteret et bud fra den hollandske mesterklub PSV Eindhoven på den 17-årige offensivspiller Nikolai Laursen. Det unge talent tiltræder i PSV efter sommerferien på en tre-årig kontrakt.
 
Sportsdirektør Per Rud udtaler om salget af Nikolai Laursen:
 
- Som en del af vores sportslige og kommercielle strategi har vi løbende løftet kvaliteten af vores talentarbejde i Brøndby Masterclass. I dag har vi en af de absolut stærkeste talentskoler i Norden, og her er Nikolai Laursen et fremragende eksempel på en af de mange unge spillere i ungdomsrækkerne, der kontinuerligt har løftet sit niveau gennem et målrettet talentarbejde.
 
- Vi har mange talenter, som banker på til førsteholdet, men vi må og skal hele tiden forholde os realistisk til balancen mellem spilletid og økonomisk afkast. Så da PSV Eindhoven meldte sin interesse, stod det klart for alle parter, at vi skulle sige farvel til Nikolai. Nikolai selv har længe ønsket at prøve kræfter med en udenlandsk storklub, og da vi samtidig føler os godt kompenseret økonomisk, så var der hurtig enighed mellem os og PSV. Vi ønsker Nikolai alt det bedste på hans hollandske eventyr.
 
Med et år tilbage af kontrakten var Brøndby IF og Nikolai Laursen i dialog om en mulig forlængelse af kontrakten, men da PSV Eindhoven viste sin interesse, var Nikolai ikke i tvivl. Han ville gerne afsted. Nikolai Laursen udtaler:
 
- Jeg føler, at tiden er kommet til at prøve mit talent af i en stor europæisk klub, og hos PSV Eindhoven har jeg muligheden for at tage næste skridt i min karriere. Jeg er dybt taknemmelig for alt, hvad jeg har lært i Brøndby, og jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre fodboldskole, ligesom jeg vil aldrig glemme min debut på Brøndby Stadion, og den velkomst jeg fik af vores fans. En stor tak skal også lyde til alle i den sportslige sektor, som har gjort dette muligt for mig, og jeg håber, at jeg en dag vender hjem, for Brøndby vil altid være min klub.
 
Nikolai Laursen har spillet i Brøndby IF, siden han var seks år gammel. I sommeren 2014 underskrev Nikolai en toårig seniorkontrakt og blev rykket op i Superliga-truppen. I april 2015 fik den unge angriber sin debut i Alka Superligaen mod FC Vestsjælland på hjemmebane, hvor han blev skiftet ind i anden halvleg og scorede efter knap seks minutter på banen.