4. JUNI 2015 kl. 12:25
Mark Strudal skal give flere Brøndby-mål
Som giftig og træfsikker angriber i perioden 1993-1995 lavede han 25 mål i 58 Superligakampe, 9 mål i 13 europæiske opgør samt 6 mål i 4 pokalkampe for Brøndby IF.

Nu vender Mark Strudal tilbage til Vestegnen i en assistentrolle til cheftræner Thomas Frank, hvor målene fortsat er omdrejningspunktet.

47-årige Strudal, der i de seneste 10 år har været tilknyttet FC Nordsjælland, starter efter sommerpausen som assistent og angrebstræner i Brøndby IF. Her skal Strudal fokusere på Brøndby IF's offensive spillere på Superligaholdet samt sikre, at de mange unge offensivtalenter i Brøndby Masterclass får angrebstræning og sparring på et internationalt niveau.

Sportsdirektør Per Rud udtaler:

- I Brøndby IF har vi klare sportslige ambitioner om kontinuerligt at være med i toppen af dansk fodbold, ligesom vi vil have det stærkeste og mest lønsomme talent- og udviklingsarbejde i Norden. Her vil tilgangen af Mark Strudal give den sportslige sektor et kvalitetsløft. Vi anser Mark som den absolut dygtigste på sit felt i Norden, og med fælles værdier som passion, mod og fællesskab så matcher Brøndby IF og Mark hinanden helt perfekt. 

Mark Strudal selv glæder sig til udfordringerne i Brøndby IF:

- Jeg glæder mig virkelig meget til opgaven i Brøndby IF og til samarbejdet med Thomas Frank og resten af den sportslige sektor. Brøndby er en stor traditionsklub med et nyt og spændende setup. Jeg gør en dyd ud af at have passion og kvalitet i alt, hvad jeg laver, så på den måde stemmer klubbens værdier godt overens med mine egne.

- Set udefra er Brøndby IF lige nu et utroligt interessant og ambitiøst projekt, hvor målet er at nå helt til tops i dansk fodbold. Der er også skabt en rød tråd gennem hele klubben, og det tiltaler mig meget at blive en del af. Jeg tror på, at jeg med min erfaring og mine kompetencer kan bidrage til en endnu skarpere sportslig sektor og derigennem bringe Brøndby IF endnu nærmere målsætningerne.

Mark Strudal, der som aktiv spiller var på kontrakt i udlandet i klubber som Borussia Dortmund og Grasshoppers Zürich og ligeledes opnåede ni A-landskampe for Danmark, er i besiddelse af en P-licens, hvilket er den højest mulige træneruddannelse. 

Aftalen mellem parterne løber indtil videre til sommeren 2017.