Thygesen: Stort for mig at have været i Brøndby

02.02.2015 08:10

Det er en stor personlighed, Brøndby IF har taget afsked med mandag morgen. I foråret vil holdets tidligere anfører, Mikkel Thygesen, således ikke iføre sig Brøndby-trøjen, men i stedet tørne ud for Hobro IK.

Den 30-årige midtbanespiller har adskillige gange givet udtryk for sin store kærlighed til Brøndby IF, og det er derfor ikke uden vemod, at han nu drager videre.

- Det er ikke let for mig at forlade Brøndby, men det er tid til at komme videre i min karriere. Der er ingen grund til, at jeg optager en plads i truppen, hvis spilletiden er begrænset. Umiddelbart har jeg været fint tilfreds med min seneste rolle som indskifter, hvor jeg har følt, at jeg stadig har kunnet bidrage med en masse, men med min afgang er der i stedet plads til nye kræfter i form af en ung spiller eller en ny transfer. Det er vigtigt for mig, at den klub, jeg er i, har de bedst mulige forhold - og lige nu er de bedst mulige forhold for Brøndby, at det giver plads til nyt blod, siger Mikkel Thygesen og tilføjer:

- Det hele er forløbet i god ånd. Vi har haft en åben og ærlig dialog, og der er ikke nogen, der smækker med døren. Når vi ses igen, så giver vi hinanden en krammer.

Med til at sætte noget stort i gang

Mikkel Thygesen har været kendt for at fighte for Brøndby-logoet på brystet. Dedikationen og den åbenlyse tilknytning til klubben har skabt specielle bånd mellem midtbanespilleren og alle folk i og omkring Brøndby IF. Derfor vil han fortsat følge klubben tæt.

- Jeg tror ikke, at der er nogen, der har været i tvivl om, hvor stort det har været for mig at være i Brøndby. Jeg har oplevet rigtig mange ting, men noget af det største var at blive anfører i den klub, jeg er vokset op med - og som jeg vil fortsætte med at følge på tætteste hold. Jeg forlader klubben med en følelse af, at jeg har været med til at sætte noget stort i gang, og jeg glæder mig til at se projektet vokse yderligere, for jeg føler, at Brøndby er på vej mod noget stort. Det er jeg glad for, at jeg har været en del af, lyder det fra Mikkel Thygesen.

- Til slut vil jeg sende en tak til Brøndby-fansene. De har været fantastiske, og jeg har følt mig meget velkommen hele vejen igennem - både da jeg var fast mand i startopstillingen, da jeg var ude med en skade i et halvt år, og da jeg kom tilbage i en rolle som indskifter. Fansene har taget lige godt imod mig hver eneste gang. Man gør ikke forskel på Vestegnen, og det er et fællesskab og en egenskab, som jeg sætter utrolig stor pris på.