30. AUGUST 2014 kl. 16:20
Simon Makienok solgt til US Città di Palermo

Som meddelt er Brøndby IF nået til enighed med den italienske Serie A-klub US Città di Palermo om en transfer af angriberen Simon Makienok.

Simon Makienok, der har scoret 37 mål i 81 kampe for de blågule, skifter med øjeblikkelig virkning til den sicilianske klub, hvor han har fået en 4-årig aftale. 

Som beskrevet i den udsendte selskabsmeddelelse torsdag, påvirker salget af Simon Makienok Brøndby IF’s regnskab positivt med et tocifret millionbeløb.

Et rigtig godt salg for Brøndby IF

Sportsdirektør Per Rud udtaler:

- Vi smiler med det ene øje og græder med det andet. Simon har været utrolig vellidt og meget vigtig for Brøndby IF, siden han i januar 2012 kom til klubben fra HB Køge. Hans mange mål og gode præstationer taler for sig selv, og med de kvaliteter Simon besidder, har han naturligt nok været eftertragtet af udenlandske klubber gennem længere tid. Efter at Simon er kommet flot tilbage efter sin lårskade sidste efterår, er interessen for alvor blusset op igen denne sommer.

- Palermo har været meget dedikerede i deres jagt på Simon, og vi har haft et langt, men konstruktivt forhandlingsforløb med dem. Palermo er en god klub, der er kendt for at være dygtige til at videreudvikle de spillere, de henter, så vi er helt trygge ved, at Simon fortsætter sin lovende karriere i det syditalienske i en liga, hvor han nok skal komme til at lave mål.

- Vi har lavet et salg, der er rigtig godt for Brøndby IF. Vi er ud fra et forretningsmæssigt synspunkt meget tilfredse, og var vi ikke det, ville vi ikke have sagt ja til Palermo. Vi har hele tiden arbejdet ud fra en bestemt prissætning på Simon, som der var enighed om i ledelsen, og den endte Palermo med at opfylde. Havde de ikke gjort det, ville vi ikke have nogen kvaler ved at beholde Simon et halvt år mere, hvor han helt sikkert kunne hjælpe os rent sportsligt.

- Fra en kommerciel vinkel er salget af Simon Makienok en god historie for Brøndby IF. Han blev af den tidligere sportslige ledelse hentet på det rigtige tidspunkt til en fair pris. Nu bliver han solgt videre med gevinst. Og i den tid han har været her, har han scoret en masse mål for klubben.

- Vi har forberedt os på, at Simon kunne ryge til udlandet i dette transfervindue, men vi føler os ikke presset til at skulle hente en erstatning nu og her. Vi har selvfølgelig en række interessante navne på blokken, som vi kender indgående, men tingene skal flaske sig, hvis vi allerede inden transfervinduets afslutning vil hente en ny angriber. Vi har i forvejen dygtige folk i Elmander og Nuñez, som begge dækker frontangriber-positionen.

- Alle i Brøndby IF ønsker Simon al held og lykke på eventyret i Palermo. Med dit vindende væsen og dine kvaliteter på banen er vi sikre på, at du nok skal blive en succes, lyder det afslutningsvist fra Per Rud.