17. AUGUST 2014 kl. 20:58
Dobbelt-Makienok bag 2-0-sejr
Simon Makienok var dagens mand i skysovs, da SønderjyskE blev sendt hjem med et 0-2-nederlag i bagagen søndag aften på Brøndby Stadion. Den lange angriber med nummer 9 på ryggen var i hopla og sikrede med to scoringer i anden halvleg de blågule en vigtig sejr.

Sejren sender Brøndby IF på en øjeblikkelig sjetteplads med syv point for fem kampe.

I forhold til sidste søndags uafgjorte kamp mod OB var startopstillingen uændret hos de blågule, men spillet på banen flød ikke lige så godt, som det var tilfældet en uge tidligere.

Den regnvåde bane gjorde kampen temmelig fysisk, og det betød, at den til tider blev spillet lige lovlig meget på SønderjyskEs præmisser. Gæsternes direkte spil var - som set mange gange før i Superligaen - velfungerende i første halvleg, hvor Brøndby IF dog også gjorde sig bemærket med et par gode angreb og et par store chancer til Ariel Nuñez og Simon Makienok. Nuñez' friløber og forsøg på chip over gæsternes keeper Marin Skender mislykkedes, og senere var Makienok tæt på efter et indlæg. Desuden følte det meste af Brøndby Stadion sig snydt for et straffespark i en situation, hvor Erik Marxen kantede Alexander Szymanowski i det kriminelle område. I den anden ende af banen stod Tommy Bechmann bag gæsternes største chance i kampen, da han midt i første halvleg snittede bolden med hovedet tæt forbi Hradeckys mål.

Anden halvleg blev spillemæssigt bedre for Brøndby IF. Allerede efter fire minutters spil efter pausen svingede Riza Durmisi venstreskøjten og sendte et fint indlæg ind i panden på Simon Makienok. Den lange angriber svigtede ikke og headede utageligt kuglen ind bag gæsternes målmand. 1-0 og stor jubel hos både spillere og publikum. Efterfølgende blev der lidt mere plads at spille på, men det resulterede nu ikke i de store, åbne chancer til nogen af holdene. Til stor jubel blev hjemvendte Johan Elmander indskiftet i stedet for Ariel Nuñez efter 66 minutters spil, og blot fem minutter senere blev kampen afgjort. Johan Elmander spillede argentinske Szymanowski fri med en aflevering skråt tilbage i feltet, men Skender reddede i SønderjyskE-målet. Makienok var dog hurtigst over returen og satte sikkert bolden i nettet til 2-0, hvilket - selv om det som bekendt er den farligste føring - reelt lukkede kampen.


Oven på den vigtige sejr venter nu 14 dages pause fra Superligaen, før der igen er vigtige point på spil. Den 31. august kl. 17 tager FC Nordsjælland således i mod på Farum Park i sjette runde.