28. MAJ 2014 kl. 11:40
Studenten Dumic: Føles fantastisk

- Det er dejligt. Det føles helt fantastisk!

Dario Dumic var ét stort smil, da han tirsdag eftermiddag fik hue på og dermed kunne kalde sig hf-student. Efter fire år med skole før og efter træning samt eksamener i 10 forskellige fag har han formået at gennemføre uddannelsen ved siden af karrieren som hårdtarbejdende forsvarsspiller i Brøndby IF.

- Det har været hårdt at passe begge spor på samme tid, men hele vejen igennem har jeg været fast besluttet på at gennemføre, lød det fra Dario Dumic, som fik sat huen på hovedet af Pia Sadolin, rektor for Brøndby Gymnasium.

Vejen til huen har heller ikke været uden udfordringer. Dumic har således haft undervisning med mange forskellige klasser i forsøget på at få det hele til at passe med fodboldkarrieren. 

Det var også en udfordring at få gennemført idrætseksamenen, som foregik på en folkeskoles idrætsfaciliteter. Eleverne flokkedes om Brøndby-forsvareren for at få autografer.

- Både censor og eksaminator tog det pænt, og det lykkedes da at komme igennem det hele, husker Dario Dumic.

- Klubben har også været meget fleksibel og imødekommende. Eksamenperioderne ligger fast, men jeg har fået opbakning hver gang, og de ønskede tydeligvis også, at jeg skulle gennemføre.

Nu kommer fokus til at være 100 % på Brøndby-karrieren, men Dario Dumic afviser ikke en tilbagevenden til bøgerne.

- Jeg har stadig lyst til at læse videre på et tidspunkt, siger forsvarsspilleren, som har et godt øje til jura.

DarioDumic
Dario Dumic får huen på hovedet af Pia Sadolin, rektor på Brøndby Gymnasium. "For at score må man have et mål. Og du ville virkelig det her," lød det fra rektoren.