U13 & U14: To pokaltitler i hus

26.05.2014 14:55

To pokaler ud af to mulige. Sådan lød høsten for Brøndby IF i denne weekend, hvor U13-1 og U14-1 sejrede i deres respektive pokalfinaler.

Sikker U14-sejr

U14-finalen blev spillet i dejligt søndagssolskin. Flere hundrede tilskuere havde fundet vej til Farum Park, så der var en super stemning under hele kampen. Stor tak til alle de loyale fans for støtten!

Brøndby-drengene leverede en flot præstation og sejrede 3-0 over Næstved. De blågule dominerede kampen fra første fløjt og skabte mange store chancer, men det var først i starten af anden halvleg, at der gik hul på den berømte byld.

Målscorerne var Selmin Borancic til 1-0, Jonas Rosfeldt til 2-0, og Mathias Rehder lukkede og slukkede med målet til 3-0. Finalens bedste spiller blev helt fortjent Jonas Rosfeldt.

BIF
Jonas Rosfeldt i pokalsejren over Næstved.

Smal sejr til U13

Allerede dagen inden U14-triumfen havde Brøndby IF sikret sig en pokal. Lørdag vandt U13 således 1-0 over Ølstykke med fed stemning og lækkert vejr som ramme.

De blågule var storfavoritter, men da spillet først kom i gang, var det ikke til at se, at det var ”David mod Goliath”. Ølstykke leverede en flot taktisk og spillemæssig indsats. De havde lige så meget boldbesiddelse som Brøndby-drengene og endda flere afslutninger. Blandt andet takket være en velspillende Frederik Nørrestrand i det blågule midterforsvar havde Ølstykke dog svært ved at blive afgørende farlige.

BIF
Pokalfighter Frederik Nørrestrand

Som kampen skred frem, fik Brøndby IF bedre og bedre fat. Selv om opspillet i højere grad lykkedes, havde de blågule stadig svært ved at få tempo ind i spillet og skabe de store chancer. Kort før pausen viste Andreas Pyndt Andersen højt niveau, da han afdriblede et par Ølstykke-drenge og scorede fra kanten af feltet med et velplaceret spark

Anden halvleg var klart bedre for de blågule end første. En flot præstation af Ølstykke-keeperen forhindrede dog et udbytte af de fire gode muligheder til Brøndby-drengene.

Til slut havde Ølstykke flere muligheder for at udligne på standardsituationer, men de blågule holdt nullet. Det har de i øvrigt gjort hele vejen gennem turneringen.

BIF
Glade U13-pokalvindere

Vidner om både talent og hårdt arbejde

Kenneth Brogaard, T+ træner og individuel specifik-træner, siger:

- Det er en fantastisk præstation af alle spillerne og de to trænerteams. Det vidner om både talent og hårdt arbejde at vinde pokalturneringen, hvor alle de bedste hold på Sjælland deltager.

- I Brøndby IF ønsker vi at udvikle spillere med det største potentiale til topspillere. Vores fokus i U-talentafdelingen er primært rettet mod en fleksibel udvikling af den enkelte spiller. Det er Brøndby IF's filosofi, at vi med afsæt i den enkelte spillers spidskompetencer arbejder med at udvikle “eneren i kollektivet”, hvor kombinationen af unikke fodboldfaglige færdigheder og en bevidst udviklet “vindermentalitet” er opskriften på at bringe den enkelte fra Brøndby Masterclass til Superligaspiller.

- Trænerne er meget bevidste om, at der arbejdes med udvalgte spillere, som har særlige kvaliteter i det tekniske og taktiske spil - og ikke mindst paratheden til at udvikle sig i et træningsmiljø, hvor der stilles store krav. Derfor er det en stor glæde for os alle, at vi formår at vinde U13- og U14-pokalturneringen. Herfra skal der lyde et stort tillykke til både spillerne og de to træner/lederteams.

U14
Cheftræner: Niels Madsen
Ass.træner: Henrik Sømark
Ass.træner: Bilbay Sertdemir
Holdleder: Per Fidel Jensen

U13
Cheftræner: Morten Corlin
Ass.Træner: Kim Trier
Holdleder: Martin Kyed