Hvor blev de af? Dan Anton Johansen

20.02.2014 23:25

I 2014 kan Brøndby IF som bekendt fejre klubbens 50 års jubilæum, og siden starten i 1964 har mange spillere iklædt sig den gule trøje. 

Nogle har haft stor succes, andre har haft mindre, men fælles for dem alle er, at de er en del af Brøndby IF’s historie. 

På brondby.com vil vi i en ny artikelserie, som vi kalder “Hvor blev de af?”, sætte fokus på tidligere spillere i klubben ved at spørge ind til deres tid i klubben og høre, hvad der er hændt i deres liv efter Brøndby.

Dan Anton Johansen er den første i rækken, og det er ikke uden grund. Han startede som dreng i Brøndby IF og nåede at spille 259 kampe for klubbens førstehold, hvilket placerer ham på en 17. plads over spillere i Brøndby IF’s historie med flest førsteholdskampe.

“Danton” var kendt for sin kontante spillestil og sin ukuelige fightervilje, hvilket gjorde ham til en publikumyndling på lægterne. Da hans karriere i Brøndby IF var ovre, fortsatte han karrieren i norske Lillestrøm SK. 

Navn: Dan Anton Johansen
Alder: 34 år
Position: Højre back
Førsteholdskampe: 259

Hvad laver du i dag?

- Jeg driver nogle virksomheder i København. Jeg ejer blandt andet nogle barer, hvor af en af dem er Danmarks største rockbar. Jeg har dog ikke lagt fodbolden helt på hylden, for jeg spiller stadig old boys i Brøndby. Og det ved jeg ikke, om de har fortalt dig derude, men der er jeg altså topscorer på holdet. 

Hvad var din største oplevelse i Brøndby-trøjen?

- Det er svært at sige. Det er klart, at mesterskaber altid er sjove at vinde. Det er jo en fantastisk oplevelse. Men vores Europa-kampe står også som noget helt særligt. Så jeg har svært ved at udpege én oplevelse som den største. Men det er jo kun fordi, at der har været så mange af dem.

- Der har egentlig ikke være nogle decideret dårlige oplevelser. Min tid i klubben har generelt været positiv. Det var selvfølgelig aldrig sjovt de gange, jeg røg på bænken, men jeg kan som person godt lide udfordringer, og det gjorde jo, at man så gav den en ekstra skalle til træning. 

Hvem er den bedste medspiller, du har haft?

- Og jeg må ikke sige mig selv? Jeg er jo blevet meget mere skarp med alderen - eller også er de andre bare blevet langsommere. Nej, nu spillede jeg jo i klubben, mens det gik godt, så jeg har naturligvis spillet sammen med mange gode spillere.

- Men skal jeg sige én, så var en spiller som Wieghorst en, jeg rigtigt godt kunne lide. Altså for det første var han rigtig god på banen, men jeg synes også, han havde en fed personlighed.  Han var sådan en person, der gik mod strømmen og gik sine egne veje, og det kan jeg godt lide. Det gjorde selvfølgelig også, at vi havde vores skænderier, men det var jo med til at gøre os bedre. For hvis man ikke kan sige ting til hinanden, så forbedrer man sig ikke. 

Hvem er den bedste modstander, du har spillet mod?

- Det er måske ikke det svar, du havde regnet med, men jeg tror faktisk, jeg vil sige Morten Karlsen. Han var rigtig irriterende, for han var altid god mod Brøndby. Han løb meget og spillede generelt bare fantastisk hver gang. Og det var noget vi snakkede om i truppen efter kampene, for det var det samme hver gang.

- Men selvom han var rigtig god, så vandt vi nu alligevel de fleste kampe mod ham og hans hold. 

Hvem er den hårdeste hund, du har spillet mod?

- Nu var jeg jo selv en spiller, der gik til stålet og gav igen, så jeg synes ikke, at der er nogen, der stikker ud. Lige umiddelbart kan jeg i hvert fald ikke komme i tanke om nogle svinske spillere. Og hvis der var en, der spillede svinsk, så skulle vi nok få ham ned med nakken. Vi havde et stærkt fællesskab i truppen, så hvis der var noget, så skulle én af os nok tage et gult kort for holdet. 

Når du tænker tilbage på din tid i Brøndby, hvordan vil du så beskrive den?

- Det har været en fantastisk tid. Der har heldigvis været klart flest positive ting i min tid i klubben, og det er det, jeg vil huske tilbage på. 

Er der nogen, du vil sende en hilsen til i Brøndby?

- Jeg vil gerne ønske hele klubben held og lykke fremover. Jeg er selv en stor Brøndby-fan, så jeg sidder og råber med ude på lægterne. Derfor håber jeg selvfølgelig, at klubben kommer på ret kurs igen, så den kommer helt derop, hvor den hører til.