31. JANUAR 2014 kl. 18:14
Landsholdsspiller fra Paraguay til Brøndby IF

Landsholdsangriber Ariel Nuñez fra Paraguay skifter med øjeblikkelig virkning til Brøndby IF fra klubben Libertad i Paraguay.

25-årige Nuñez har fået en 4-årig kontrakt og vil fremadrettet bære den gule trøje med nummer 10 på ryggen.

Per Rud glæder sig over købet af Ariel Nuñez, som ifølge sportschefen vil løfte niveauet til træning og i kamp.

Nuñez bliver en klar gevinst

Sportschef Per Rud:

- Vi anser det som lidt af et scoop, at vi er i stand til at hente en sydamerikansk landsholdsspiller, som også har været på blokken i andre, større klubber. Jeg er overbevist om, at Ariel Nuñez bliver en klar gevinst for Brøndby IF.

- Det er en vigtig del af vores sportslige strategi, at vi løbende kan supplere truppen med kvalitetsspillere, som løfter niveauet til træning og i kamp. Det er tilfældet med Nuñez, der kan spille alle de tre forreste pladser i vores system.

- Vi har - lige som med de øvrige spillere vi har hentet - været grundige i vores scouting og research på Nuñez, og vi er sikre på, at han vil passe ind i vores fællesskab og måde at spille på, lyder det fra Rud.

Sportschefen kan også fortælle, at købet af den paraguyanske landsholdsspiller er et eksempel på rettidig omhu.

- Vi har en ambition om hele tiden at være på forkant med tingenes tilstand og truppens udvikling, og det er dette transfer et eksempel på. Da Zohores fremtid i Brøndby indtil videre løber til sommer, og da Makienok bliver svær at holde på for evigt, var det vigtigt for os at tilføre en angriber til truppen allerede nu.

- Vi har fået opbygget et godt netværk og en række kontakter, som har stor kendskab til ligaerne i Sydeuropa og i Sydamerika. Det resulterede i, at vi lykkedes med at få Alexander Szymanowski til klubben, og nu er det via samme netværk lykkedes at få Nuñez hertil.

Om Ariel Nuñez

Ariel Nuñez, hvis fulde navn er Jose Ariel Nuñez Portelli, er 25 år og har siden debuten i 2006 spillet 121 kampe i barndomsklubben Libertad i Paraguay og scoret 36 mål.

Fire gange har han vundet mesterskabet i Paraguay med Libertad. Senest i 2012, hvor han med 19 scoringer i 37 kampe var en af holdets store profiler.

Ud over tiden i Libertad har Nuñez i 2008-2009 været udlejet til Tacuary Asuncion i Paraguay, hvor han spillede 60 kampe og scorede 12 mål. Senest har Ariel Nuñez været udlejet en halvsæson til den spanske La Liga-klub Osasuna, for hvem han nåede at spille seks kampe.

På det paraguyanske landshold er det blevet til tre mål i ti kampe for Ariel Nuñez. Blandt andet bragte han i august 2013 Paraguay foran 1-0 i venskabskampen mod Tyskland. Se det mål her.

AN

Ariel Nuñez har fået trøje nummer 10 i Brøndby IF. Foto: Arnason.dk

AN PR

Ariel Nuñez og sportschef Per Rud ved kontraktunderskrivelsen. Foto: Arnason.dk