Brøndby Cares: Nyt projekt skal kickstarte unge fans

29.01.2014 10:50

Unge med tendens til at komme på kant med samfundet skal tilbage på rette spor, og tilknytningen til Brøndby IF kan blive drivkraften.

Sådan lyder det centrale budskab i et nyt projekt, "Kickstart med Brøndby", som Brøndby IF har stablet på benene i samarbejde med DropUd Beskæftigelse og Behandling.

Nedbryder barrierer til arbejdsmarkedet

- Det er en af Brøndby IF's måder at betale tilbage til samfundet på og tage et socialt ansvar. Det ligger os meget på sinde, siger Brøndby IF's administrerende direktør, Tommy Håkansson, og tilføjer:

- Samtidig er det positivt, at vi får knyttet de unge endnu tættere til klubben, og at de får et stærkere tilhørsforhold til alt, hvad der foregår omkring Brøndby IF. Det handler om at bringe dem tættere på 'familien Brøndby', så de også føler et ansvar over for tingene og går i samme retning som klubben.

Dermed er Brøndby Cares - den samlede betegnelse for Brøndby IF's engagement i samfundet - blevet et projekt rigere. Tilbuddet er blevet sendt ud til de nærliggende kommuner, og det er blevet fulgt op af foredrag om initiativet. Herefter har kommunerne fået mulighed for at booke pladser og sende nogle af de unge kontanthjælpsmodtagere mellem 18 og 30 år i aktivering.

- Det er naturligt, at vi tager udgangspunkt i dem, vi mest effektivt kan gribe ud efter. Vi ønsker med andre ord at inddrage de Brøndby-fans, som har tendens til komme på kant med samfundet - eller måske tæt på at glide helt ud - på grund af "ballade", fortæller Brøndby IF's sikkerhedschef, Mickel Lauritsen, som er en af arkitekterne bag "Kickstart med Brøndby".

- Målet er at hjælpe de unge tilbage på sporet og nedbryde de barrierer til arbejdsmarkedet, som er blevet skabt af den ene eller den anden årsag. Samtidig kan vi skabe positive relationer til klubbens mest inkarnerede fans med henblik på at opnå konfliktnedtrappende dialog frem for konfrontation. Der sker ved, at de bliver involveret i klubben på en konstruktiv måde i stedet for at blive ekskluderet, og de skulle gerne få en følelse af at være en del af alle Brøndby IF's aktiviteter, faciliteter, medarbejdere og frivillige, tilføjer Mickel Lauritsen.

Den første deltager er allerede blevet godkendt og har begyndt sit "Kickstart med Brøndby"-forløb. Ugeskemaerne bliver individuelt tilrettelagt, men generelt består hver dag af en blanding mellem arbejdsopgaver og diverse kurser.

- Det hele foregår her på Brøndby Stadion, da vi lægger de fysiske rammer til forløbet. Vi sørger for arbejde, opgaver og dermed også en succesoplevelse på det punkt. DropUd står så for diverse sessioner og kurser. Nogle af kurserne - for eksempel jobsøgning - er for alle, men ellers bliver de udvalgt efter den enkeltes behov. Eksempelvis kan nogle have brug for stress- og vredeshåndtering, mens andre bør have fokus på noget andet, fortæller Mickel Lauritsen.

- Håbet er, at vi kan sige god for dem efter forløbets 13 uger og herefter formidle det videre i vores netværk. På den måde kan vi måske også hjælpe dem med det næste skridt. Det gode resultat vil være, at de får et nyt holdepunkt i livet og dermed får brudt ud den dårlige spiral. 

Den første deltager i "Kickstart med Brøndby" er begyndt i stadion- og vedligeholdelsesafdelingen, men virksomhedspraktikken kan eksempelvis også foregå i køkkenet hos Brøndby Food&Mind. I den kommende tid vil flere potentielle deltagere komme til samtale.