Nye initiativer skal sikre fodbold til tiden

04.10.2013 09:56

Til lørdagens Derby mod FC København måtte kampstart udsættes 10 minutter, da mange tilskuere fortsat ikke var kommet ind på stadion grundet stort pres på indgangene.

Årsagerne var det relativt høje tilskuertal samt det faktum, at Brøndby Stadions fire indgange ved mange tilskuere besværliggør en hurtig og smidig indgang til tribunerne. Derudover ankommer mange tilskuere fortsat til stadion relativt sent, hvilket er med til at skabe lange køer frem mod kampstart. En del af ventetiden skyldtes også visitationen, som Brøndby IF af sikkerhedsmæssige hensyn prioriterer højt før kampene på Brøndby Stadion, og særligt mod FC København.

Uanset årsagerne tager Brøndby IF det fulde ansvar for dette og har i en grundig evaluering diskuteret de forskellige problematikker. Det har udmøntet sig i udarbejdelsen af en række konkrete initiativer, der har til formål at bedre adgangsforholdene på stadion.

"Fanget" af succes med høje tilskuertal

Administrerende direktør, Tommy Håkansson, udtaler:

- Vi har som arrangør det fulde ansvar for, at adgangsforholdene er i orden og kan håndtere tilskuermængden til vores kampe. I den senere tid har vi været fanget lidt af vores succes med høje tilskuertal, hvilket vores adgangsforhold i deres nuværende udformning ikke har været tilstrækkelig gearet til.

- Brøndby IF kan naturligvis ikke leve med, at der er tilskuere, der ikke kommer ind til tiden og oplever at vente i unaturligt lange køer uden for stadion. De skal hurtigst muligt inden for portene og være en del af den fantastiske oplevelse, det er at gå til fodbold på Brøndby Stadion. Vi kan ligeledes ikke leve med - over for hverken TV-rettighedshavere, seere eller tilskuere - at måtte udsætte kampstart.

- Derfor har vi efter grundig evaluering oven på Derbyet iværksat udarbejdelsen af en række initiativer, der skal gøre adgangsforholdene bedre på stadion og lette presset på indgangene. Disse initiativer vil vi arbejde videre med og føre ud i livet hurtigst muligt.

- Desuden vil vi i den nærmeste fremtid forhøre os i de to fanråd for at få deres input til, hvad der kan forbedres i forhold til adgangsforhold på stadion.

Brøndby IF har indtil videre i denne sæson haft et snit på hele 16.782 tilskuere til klubbens hjemmekampe, hvilket er Superligaens højeste. Det har medført et øget pres på stadionindgangene, hvilket Brøndby IF altså nu vil råde bod på.

Brøndby IF beklager ventetiden og kampudsættelsen over for fans og samarbejdspartnere i forbindelse med kampen mod FC København.

Mulige initiativer

1. At etablere ekstra, permanente indgange med håndscannere ved siden af de eksisterende indgange til Sydsiden og Loxam-tribunen (Friis- og Philips-indgangene).

2. At gøre det muligt at åbne ekstra indgange ved siden af de eksisterende Telenor- og HC Container-indgange, hvis antallet af tilskuere nødvendiggør det.

3. At udvide antallet af visitationspersonale, så tilskuermængden ved de forskellige indgange kan håndteres inden for acceptabel tid.

Fans

Brøndby IF har i denne sæson haft et snit på 16.782 tilskuere til klubbens hjemmekampe, hvilket er Superligaens højeste. Senest så 21.798 tilskuere de blågule besejre FC København med 3-2. Foto: Arnason.dk