12. JUNI 2013 kl. 12:32
Lukas Hradecky skifter til Brøndby IF

Den tidligere Esbjerg-målmand Lukas Hradecky skifter til Brøndby IF med omgående virkning på en fri transfer. Onsdag middag landede han - efter at have været med det finske landshold - på Vestegnen og underskrev en fireårig kontrakt.

23-årige Hradecky har siden 2009 spillet i Esbjerg fB, for hvem han stod en stærk sidste sæson med ikke færre end 16 clean sheets i 33 kampe. Han har til dato spillet 14 landskampe for Finland.

Et skifte med perspektiver

Afgående sportschef Ole Bjur, der her i overgangsfasen færdiggør de ting, han er involveret i, udtaler:

- Lukas er uden tvivl en af de allerbedste målmænd i Superligaen, og vi så i sidste sæson, hvor stor betydning han havde for Esbjergs flotte resultater.

- Lukas er en utrolig dygtig keeper med en markant udstråling samt en god teknik, og han er samtidig god med fødderne. Han er stadig ung og har fortsat et stort udviklingspotentiale, så der er bestemt perspektiver i dette skifte. Lukas vil styrke os på målmandsposten og øge konkurrencen blandt keeperne betragteligt.

- Alle i Brøndby er naturligvis glade for, at Lukas også kan se perspektiverne i dette skifte, og at han har ønsket at være en del af det spændende projekt, der er sat i gang her i klubben. Vi glæder os til at se Lukas i Brøndby-trøjen.

Cheftræner Thomas Frank udtaler:

- Lukas er en super signing, det er der ingen tvivl om. Han har leveret mange flotte præstationer igennem længere tid for Esbjerg og holder et konstant højt niveau.

- Lukas hæver niveauet blandt vores keepere og højner konkurrencen. Vi vil gerne have hård konkurrence på alle positioner. Lukas er fortsat en ung spiller, og det falder godt i tråd med vores fokus på at udvikle og videreudvikle talentfulde, unge spillere. Lukas har i hvert fald fortsat et stort udviklingspotentiale, og det skal vi hjælpe ham med at indfri i de kommende sæsoner.

Lukas Hradecky er født den 24. november 1989 i Bratislava i Slovakiet, men er i dag finsk statsborger. Hradecky rejser efter kontraktunderskrivelsen på to ugers ferie grundet landsholdstjeneste.

LH

En glad Lukas Hradecky i færd med at sætte signatur på den fireårige kontrakt med Brøndby IF.