29. MAJ 2012 kl. 10:07
Landshold: Tre Brøndby-profiler i aktion

Weekenden bød på masser af landsholdsfodbold, og kun karantæne satte en stopper for, at Brøndby IF var repræsenteret over hele linjen.

Patrick Olsen og Frederik Holst måtte således tage plads på tribunen, da U19-landsholdet spillede tredje og sidste gruppekamp i den såkaldte Elite Round, der giver adgang til EM-slutrunden i Estland senere på sommeren.

Makienok sejrede

De to karantæneramte Brøndby-talenter så desværre holdkammeraterne tabe 2-0 til Grækenland, som dermed snuppede EM-billetten for næsen af danskerne. Uafgjort havde ellers været nok efter sejre over henholdsvis Cypern og Tyrkiet i de første gruppekampe, hvor både Frederik Holst og Patrick Olsen fik spilletid. Sidstnævnte har endda markeret sig med et mål og en assist.

U21-landsholdet havde taget turen til Irland for at spille venskabskamp i forberedelsen til EM-kvalifikationskampen imod Makedonien den 5. juni. Her fik Brøndby-angriberen Simon Makienok de sidste 20 minutter af mandagens 2-1-sejr.

Et par dage forinden var holdkammeraterne Michael Krohn-Dehli og Dennis Rommedahl i aktion for A-landsholdet. Den første test inden EM-slutrunden i Polen og Ukraine endte med et 3-1-nederlag til Brasilien, hvor Michael Krohn-Dehli startede opgøret på danskernes venstrekant. Dennis Rommedahl fik de sidste 30 minutter, da han erstattede Christian Eriksen.

MKD

Michael Krohn-Dehli var blandt A-landstræner Morten Olsens 11 foretrukne til testkampen imod Brasilien.