24. MAJ 2012 kl. 15:20
U16-landsholdet: Brøndby-spids sætter målrekord

I tirsdags hentede U16-landsholdet en flot 3-1-sejr over Tyskland i en venskabskamp med stor blågul deltagelse. Brøndby IF var således repræsenteret ved fem spillere - Andreas Christensen, Malthe Johansen, Mathias Andersen, Daniel Anusic og Kristian Larsen - der alle fik fuld spilletid.

Mathias Andersen bragte danskerne foran 1-0 og benyttede dermed sin sjette optræden til at score sit femte U16-mål. Det gør ham til den mest scorende spiller igennem tiderne på dette hold. Kristian Larsen kom ligeledes på tavlen, da han gjorde det til 2-0.

Talentchef Kim Vilfort havde taget turen til Tyskland for at følge landsholdsspillerne, og han glæder sig over de flotte præstationer.

Talenterne bliver presset på internationalt niveau

- Overordnet set er det et godt tegn, at vi er stærkt repræsenterede på landsholdene. Specielt når spillerne markerer sig så flot som eksempelvis Mathias (Andersen, red.), der nærmest har scoret, hver gang han har været med.

- Der er ingen tvivl om, at vi har en stærk årgang 96, der gør det rigtig godt på landsholdet. Generelt er det en god mulighed for, at talenterne kan blive presset mod internationale modstandere og samtidig udvikle sig sammen med resten af landets stærkeste spillere. Det giver os mulighed for at se dem an og presse dem på det niveau.

- Den store udfordring er at få belastningen af spillerne til at hænge sammen, da der kan være rigtig mange landsholdsaktiviteter for de etablerede ung-landsholdsspillere. Specielt hvis de leverer godt i turneringerne.