9. MARTS 2012 kl. 11:19
Blog: Lockhart om fan-beslutningen

Onsdag aften offentliggjorde fem Superligaklubber (Brøndby IF, FCK, OB, AaB og AGF) med Divisionsforeningen i spidsen en tvedelt beslutning, der 1) åbner op for muligheden for at lukke udebaneafsnit ved ballade i den foregående kamp og 2) igangsætter udviklingen af et nyt, fælles registreringssystem.

Her blogger administrerende direktør i Brøndby IF, Jan Lockhart, om klubbernes fælles beslutning.

Samarbejde om nyt system

Klubberne, heriblandt Brøndby IF, har besluttet, at der skal udvikles et fælles system, som med en ikke-fastlagt form for registrering kan afhjælpe problemerne blandt udebanefans.

Udviklingen af dette system skal i mine øjne ske ved blandt andet at kigge mod udlandet, men også ved at inkludere de relevante fangrupper i arbejdet. Det skulle gerne være sådan, at vi ender op med et system, der virker, og et system fansene over en bred kam kan acceptere. Derfor vil jeg i nær fremtid indkalde Brøndby Support og eventuelt andre fangrupperinger til et møde, hvor vi kan gennemgå problemstillinger og løsningsmodeller for et udebanesystem, så vi får fansenes input med i udviklingsarbejdet.

Det er vigtigt at slå fast, at der ikke ligger en konkret løsning klar, men at vi hurtigt skal indsamle viden og få igangsat udviklingen.

Angående muligheden for lukning af udebaneafsnittet til Brøndby IF's udekampe, så er det naturligvis ikke noget, vi ønsker skal ske. Vi håber meget på, at det ikke bliver nødvendigt at tage den sanktion i anvendelse, så fansene fortsat får mulighed for at følge og støtte holdet på fremmed græs. Men skulle det ske, at vi ser scener til udekampene, som vi ikke kan stå inde for som klub, så er muligheden for, at vi frabeder os et udebaneafsnit bestemt til stede.

Klubberne siger fra

Der er meget på spil for klubberne. Vi har en pligt til og en stærk interesse i at beskytte vores produkt, fodbolden, så TV-rettighedshaverne, sponsorerne, seerne og tilskuerne får det, de betaler for. Vi kan ikke lade vold, hærværk og romerlys devaluere produktet, så klubberne på sigt vil lide under det økonomisk.

Derfor reagerer vi nu, før andre gør det. Vi vil hellere tage skeen i egen hånd og i samarbejde med relevante fangrupper og andre udvikle et system, der tilfredsstiller de forskellige parters behov, end at lade stå til og få trukket langt værre restriktioner ned over hovedet.

Klubberne kan ikke leve med flere bøder for ballade til kampene, og vi kan ikke risikere, at straffe som pointfradrag og lignende kommer i spil. Brøndby IF har pt. fire sager liggende hos DBU's Disciplinærudvalg, og det er fire for mange. Derfor tager vi nu action og siger sammen med FCK, OB, AGF og AaB fra over for de personer, der ikke formår at opføre sig ordentligt, når de går til fodbold.

Vi vil ikke balladen, og jeg vil kraftigt opfordre alle med samme holdning til at bakke op om klubbernes og Divisionsforeningens indsats i den kommende tid. Det må være i alles interesse, at fokus kommer tilbage på fodbolden, og at ballademagerne ikke længere stjæler rampelyset.

Med venlig hilsen,
Jan Lockhart