Brøndby gik sort i Århus

15.06.2005 19:12

At blive mestre for 10. gang på 20 år er noget ganske særligt, og det valgte Brøndby IF's nykårede Danmarksmestre at fejre ved at spille i en særlig mesterskabstrøje i aftenens næstsidste runde af SAS Ligaen. Trøjen var sort med gyldne stjerner - en for hvert mesterskab som de blå-gule har hjemført.

Nogen spillemæssig blackout var der i hvert fald ikke tale om, hvilket Thomas Kahlenbergs føringsmål i det 36. minut vidnede om. Johan Absalonsen sendte sin svenske navnebror, Elmander, afsted mod mål. Den store angriber lavede en hurtig kropsfinte og snød AGF's Jesper Sørensen, inden han spillede bolden på tværs til en helt fri Kahlenberg der sikkert bragte de blå-gule mestre foran 1-0.

Sol, sommer og tre point

Essensen af første halvleg var: Når Brøndby ville, kunne de. Gang på gang broderede Brøndbyspillerne sig gennem AGF's midtbane og forsvar, men afslutningerne bar som oftest præg af de sommerkampe som Brøndby IF pga. det pressede opstartsprogram ikke kommer til at spille i år.

AGF var dog ikke uden chancer, men også for de hvides vedkommende stod der sommerbold på afslutningerne halvlegen igennem, hvilket ikke bekom hjemmeholdets andel af de 13.269 tilskuere vel. De medrejsende Brøndbyfans, derimod, red videre på guldbølgen fra i lørdags.

I anden halvleg vendte billedet en smule. AGF kom frem til flere afslutninger, mens Brøndbyspillerne trak sig en smule længere tilbage på banen, og en udligning begyndte så småt at kunne anes i det fjerne. Dén kom i det 69. minut hvor Mads Frost udnyttede en fejl fra Brøndbykeeper Karim Zaza og bragte balance i regnskabet.

Brøndbyspillerne var dog ikke indstillet på at overlade de tre point til hjemmeholdet, og blot otte minutter senere afgjorde unge Johan Absalonsen kampen til mestrenes fordel. 2-1 og endnu tre point til tabellen, hvor afstanden til nummer to langsomt nærmer sig vinterens 16 points forspring.