Historisk Double af Brøndby IF

13.06.2005 11:53

Når man i fremtiden ser tilbage på listen over mestre og pokalvindere, og øjnene falder på sæsonen 2004/2005, står der Brøndby IF på det hele. De blå-gule er ikke alene vindere af "The Double" hos mændene.

Også kvinderne satte sig i denne sæson på den prestigefyldte titel. Der er med andre ord tale om "The Double Double". Det er første gang nogensinde, det sker i dansk fodbold, og faktisk er det kun sket to gange tidligere noget andet sted.

HJK Helsinki fra Finland var den første klub, som nåede denne bemærkelsesværdige bedrift. Det var i 1981. HJK's mænd slog i pokalfinalen Kuusysi Lahti, der netop havde sikret sig oprykning til 1. division. Det var 17. oktober 1981. Kvinderne vandt den første damefinale nogensinde over Into Kemi efter straffespark. Og begge HJK's hold tog altså også guld i 1. division.

Og i 1999 gjorde islandske KR Reykjavík finnerne kunsten efter. KR's mænd blev mestre foran IBV, og vandt pokalfinalen med 3-2 over IA 26. september 1999. Kvinderne gentog bedriften og vandt ligaguld foran Breidablik og pokalguld ved at slå Breidablik igen...

Nu er det altså Brøndby, der bliver fodboldhistoriens tredje klub med "The Double Double" - en imponerende bedrift i dansk fodbold.

Per Nielsen jubler efter sin scoring til 3-0

Anfører Per Nielsen har været stærkt medvirkende til at Brøndby IF har sikret sig "The Double" på herresiden i 2005. 

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk og Elbech & Thomsen