Tak for sidst!

22.05.2005 15:38

Sidste års forårsblamage mod Esbjerg på Brøndby Stadion, blev i dén grad revancheret med en knusende 4-0 sejr til Brøndby foran 22.242 tilskuere. I den fortsatte mesterskabsjagt var det Jonas Kamper der sparkede holdet på guldkurs, da han bragede bolden helt op i målhjørnet fra feltets kant.

Thomas Kahlenberg udnyttede et flot kontraangreb, Johan Elmander satte sidste fod på endnu et effektivt kontraangreb, mens Morten Skoubo slog sejren da han sparkede sejren i hus efter endnu et perfekt gennemspillet angreb.

Stærk start

Der var flere ændringer på Brøndbyholdet i forhold til 3-1 nederlaget til FC Midtjylland i torsdags. På midtbanen startede Morten Wieghorst inde, på en småskadet Kim Daugaards bekostning. Mads Jørgensen og Dan Anton Johansen stod over med karantæne.

Til gengæld var både Johan Elmander og Daniel Agger tilbage efter deres karantænedag, og det var tydeligt at se på et velmotiveret hjemmehold. Daniel Agger var altdominerende i forsvarsspillet og gjorde livet surt for Esbjergs normalt så farlige Fredrik Berglund. Daniel Agger er ganske enkelt i en klasse for sig, og bør, hvad enten han vil være ved det eller ej, være en varm kandidat til A-landsholdstruppen der udtages i næste uge. I det offensive var Johan Elmander, der kom på måltavlen i sin fjerde SAS Liga kamp i træk, nok engang en af banens bedste.

Efter torsdagens pinlige indsats mod FC Midtjylland, var det Brøndby der startede klart bedst, med en veloplagt Jonas Kamper på højrekanten. Allerede efter 3 minutter blev Kamper spillet i dybden af Martin Retov, og Morten Skoubo var blot centimeter fra at nå frem til det flade indlæg.

Efter et par gode løse muligheder til bl.a. Retov, var Johan Elmander meget tæt på at brage bolden i kassen på et farligt frispark fra 30 meter. Efter et tungt pres var der lagt op til en scoring, og det formåede Jonas Kamper på mesterlig vis. Efter et hjørnespark der blev headet væk i første omgang, helflugtede kantspilleren bolden helt op i målhjørnet, til stor jubel på et feststemt Brøndby Stadion.

Pudsigt nok benyttede Esbjerg ofte dødboldene til at trække tiden, næsten som om de havde på fornemmelsen at den her kamp kunne ende med en storsejr.

2-0 scoringen blev sat ind efter et sandt drømmeangreb. Efter et par spilstationer fandt Skoubo Kahlenberg i fuld løb. I første omgang var afleveringen for kort, men trods et hårdt pres fik Kahlenberg afsluttet og bolden trillede flot forbi en liggende keeper og ind i det tomme mål.

I pausen fik publikum måske en forsmag på hvad der venter dem i midten af juni. Brøndbys damehold blev hyldet i pausen for deres nyvunde DM-titel tidligere i dag.

Legestue og guldstemning

Esbjerg var aldrig i nærheden af et point, trods et par hæderlige forsøg i første halvleg. Pausen blev brugt til en dobbeltudskifning, men da der efter fem minutters spil i anden halvleg stod 3-0 på måltavlen, var håbet slukket for gæsterne. Det var Johan Elmander der satte sidste fod på et fornemt kontraangreb, iscenesat af Kahlenberg og Sennels.

I minutterne efter blev festen for en stund punkteret med en vis effekt, da en tilskuer på langsiden fik problemer med sit hjerte. Kontrollører og Per Bjerregaard ilede til stedet, for at komme tilskueren til undsætning. Efter et par minutter var denne dog på benene igen, og festen kunne fortsætte på både bane og tribuner.

Brøndby ikke alene spillede bedst, de fightede også forbilledeligt for hinanden. Det ene angreb efter det andet bølgede afsted mod Esbjergs mål. Chancer var der masser af. Martin Retov havde blot én af dem, da han måtte se sit frisparksforsøg prelle af på overliggeren.

Morten Wieghorst, der tilbage i sin gamle rolle, gik forrest i midtbaneslaget, blev klappet fra banen 65 minutters spil efter en flot kamp.

Dødsstødet, scoringen til 4-0, ser man sjældent så smukt på dansk grund. Brøndby kombinerede rundt om Esbjergs spillere som var de træningskegler, og til sidst blev bolden flyttet med første gangs afleveringer mellem Elmander, Retov, Elmander og til sidst Skoubo der sparkede bolden i kassen. Et smukt angreb der gjorde ydmygelsen total.

Lidt af tempoet blev taget af kampen i det sidste kvarter, omend der var plads til smukke finter af først Sennels og derefter Elmander. Legestuen var total og Brøndbyspillerne kunne nøde den store jubel fra lægterne. Efter det sidste fløjt var jubelen total foran Faxe-tribunen.

Esbjerg-spillerne trak sig fra kampen som tabere, men viste storsind og fairplay, da de efter nederlaget klappede anerkende til en feststemt Faxe-tribune.

Med 4-0 sejren har Brøndbyholdet nu scoret ni mål i de seneste to hjemmekampe, og med syv point ned til F.C. København på anden pladsen, med fire spillerunder tilbage, ser det mere end godt ud for Brøndby IF, der for alvor har sat kursen mod klubbens 10. danske mesterskab.