Endelig, endelig

30.04.2005 13:32

Det så længe ud til at de onde skulle le, og de gode skulle græde. Men så skete det. Thomas Kahlenberg sendte bolden i mål, Johan Elmander fulgte trop i de døende minutter. Dermed var Randers FC besejret 2-0, og Brøndbyspillerne kunne sætte 3 velfortjente point ind på kontoen i kampen om mesterskabet.

Det er næppe nogen overdrivelse at påstå at Brøndbyspillerne havde bolden i 90 procent af de 90 minutter og at randrusianerne i størstedelen af kampen måtte bruge alle kræfter på at sparken bolden væk - dog sjældent længere væk end midterlinjen.

Dét gav Brøndby IF et spillemæssigt overtag i samme størrelsesorden som i sidste rundes 0-0 kamp mod Silkeborg, og kampens begyndelse mindede da også i betænkelig grad om de foregående kampe: Masser af pres og indlæg, men ingen store chancer og således ingen mål.

1-0

Kahlenberg havde en stor chance i det 42. minut, men scorede først i det 70. minut.

Dejavu

At gæsterne i bogstaveligeste forstand stod så kompakt på banen, at Dansk Sprognævn snarest muligt bør udvidede definitionen af "kompakt" med Randers FC, ændrer ikke ved den kendsgerning at de manglende åbne målchancer gradvist tog modet fra Brøndbyspilllerne. Indlæggene og de korte pasninger faldt i kvalitet, og da Thomas Kahlenberg i det 42. minut fri foran mål sendte bolden direkte i favnen på Randerskeeper Martin S. Jensen, steg frygten for et silkeborgensisk dacapo mærkbart.

0-0 stod der stadig da Martin Wulff fløjtede 2. halvleg i gang. Og nøjagtigt som i kampens første 45 minutter satte Brøndbyspillerne straks gæsterne under pres. Og i det 54. minut troede langt de fleste af de 14.419 tilskuere at det første mål skulle falde. Martin Retov blev fældet bagfra i Randersfeltet, og så måtte det første straffespark på hjemmebane i ligaen i to et halvt år da blive dømt. Men nej. Der skulle gå endnu 16 minutter førend Faxe Tribunen eksploderede i jubel.

Elmander har scoret

Elmander kronede en flot solotur til scoringen til 2-0.

4 til 7

Efter klumpspil foran Randersmålet prikkede Thomas Kahlenberg bolden i mål. Endelig, endelig. Glæden strålede ud af spillerne om kap med Brøndby Stadions 2.200 lux lysanlæg, og den strålede endnu mere da Johan Elmander i det 89. minut afdriblede det meste af Randersholdet, scorede til 2-0 og endegyldigt forvandlede fire til syv point.

Tak for kampen

Tak for kampen.

Opgøret mellem top og bund vandt bestemt ingen skønhedspriser, men det i nogle medier spåede (og ønskede?) kollaps fortonede sig i takt med at Faxe Tribunens sejrssange tiltog i styrke. Brøndby IF er stadig på guldkurs.