Sejr og spænding til allersidste fløjt

23.05.2004 00:00

Andreas Jakobsson scorede to mål, da Brøndby IF besejrede Frem i Valby Idrætspark. Thomas Kahlenberg bragte de blå-gule foran i starten af første halvleg. Med sejren over Frem bevarede Brøndby gulddrømmene, mens Frem må en tur i 1. division.

Hvor vidt drømmen om mesterskabet forbliver en drøm, vil først blive afgjort i allersidste spillerunde, da konkurrenterne hev en uafgjort hjem i egen hule. De blå-gule gjorde i dag deres til, at der stadig er spænding om placeringen af pokalen.

Blæsende start

En kraftig vind gav problemer for begge hold, men med vinden i ryggen skulle der ikke gå mere end 6 minutter af første halvleg før Brøndby IF bragte sig i front på et flot mål af Thomas Kahlenberg. Det hurtige mål fik taget en del af presset af spillerne, og gennem det meste af første halvleg dominerede gæsteholdet.

Frem kæmpede stadig for overlevelse i den bedste række, men om det var det hurtige mål, eller om det var Brøndbys stålsatte vilje til sejr, der gjorde at Brøndby styrede halvlegen, skal her være usagt.

Topspænding

Anden halvleg blev fløjtet i gang med bevidstheden om, at de nærmeste rivaler fra F.C. København var bagud mod AaB. Stillingerne på tidspunktet betød, at målforskellen ville være afgørende for stillingen i SAS Ligaen, hvilket Andreas Jakobsson virkede ganske bevidst om. Med et flot frisparksmål bragte han Brøndby IF på 2-0 i 60. minut.

Anden halvleg bragte Frem lidt mere ind i kampen. Brøndby IF spillede dog i perioder pænt kombinationsspil, specielt centreret om Kim Daugaard og Thomas Kahlenberg centralt.

Alle mand kæmpede for den chance der endnu var til stede, og med Andreas Jakobssons andet mål til 3-0 i 79. minut var Brøndby IF pludselig med helt i toppen af ligaen, i hvert fald på papiret.

Alt kan ske

Både Frem og medbejlerne til titlen fik dog scoret i kampenes yderste sekunder; mål som i sidste ende kan blive ganske afgørende for placeringen af mesterskabet.

Guldet placeres førsti sidste runde af dette års SAS Liga. Spændingen er intakt, og der er ingen tvivl om kravet til de blå-gule på søndag. Kun en sejr tæller.