Retov dobbelt målscorer i ny sejr

22.11.2003 00:00

Et godt regnvådt Herfølge Stadion lagde her til eftermiddag bane til hvad der til tider mindede mest om et mudderbad i en kamp om top og bund. Ganske som sidste kamp på Brøndby Stadion spillede Herfølge dog ikke som et bundhold fra kampens start. Faktisk kom hjemmeholdet bedst fra start.

15 minutter skulle der gå før Laudrups drenge fik gang i noget af det spil, der ellers kendetegner holdet, og efter et kort optræk til mål kom scoringen: Et flot mål af Martin Retov. Dermed fortsatte Brøndbys rekordrække, og holdet har nu scoret i ikke færre end udekampe i træk.

Ungt trekløver på midten

Netop Martin Retov har der været meget snak om inden dagens kamp. Morten Wieghorst stod over i dag pga. karantæne, og den stabile midtbanespillers fravær efterlod en stor opgave til unge Retov. Ny fra start på midtbanen var også Niki Zimling, og efter lidt opstartsproblemer fik de to unge spillere lukket af for Herfølges massive midtbane.

Indtil 5 minutter før pausen, altså. Efter et par minutter med et Brøndbyforsvar i gavehjørnet, hvilket hjemmeholdet forstod at udnytte. Ikke blot til at udligne, men Herfølge var også tæt på et føringsmål, da en afslutning prellede af på Karim Zazas stolpe. Dermed kunne spillerne gå til pause med stillingen 1-1 der vel nøgtern set var helt i orden.

Stilskift

Pausen benyttede Michael Laudrup til et større skifte. To nye spillere på banen og ud medden fortrukne 4-3-3 opstilling, der blev aflæst af en mere flad 4-4-2. Det gav plads til Peter Foldgast i front sammen med Karsten Johansen. Omstillingen forløb uden de store problemer; tværtimod startede Laudrups drenge som lyn og torden, og fik hurtigt presset modstanderen ned på egen banehalvdel.

Satsningen gav bonus efter kun 8 minutter; en velspillende Thomas Kahlenberg kunne flot sparke bolden i kassen, uden chance for Morten Cramer i Herfølgemålet. Føringen var dog ikke nok for det forvandlede Brøndbyhold, og i 80. minut kunne Martin Retov lukke munden eftertrykkeligt på de skeptikere der var usikre om hvor vidt den unge spiller kunne fylde det hul som Morten Wieghorst efterlod.

Et flot mål på oplæg fra Thomas Kahlenberg, der mindede en del om Retov?s mål i første halvleg. Martin Retov havde da også chancen for at score et tredje mål, da Brøndby IF fik tildelt straffe efter den talentfulde er Lorentzen blev fældet i det kriminelle felt. Straffesparket blev dog for svagt udført, og det voldte ikke Morten Cramer nogle problemer at gribe forsøget.

Flot debut

er Lorentzen blev skiftet ind i stedet for Karsten Johansen godt 6 minutter før tid, men på trods af den korte tid på banen, sikrede ligadebuttanten et straffespark til gæsterne, på sin første boldberøring. Den unge spiller fik da også i resten af kampen vist det utrolige potentiale der gør, at han har fået prædikatet som fremtidens mand på holdet.

er Lorentzen fik en sejr med hjem i sin ligadebut, og med 3-1 til Brøndby IF er holdet klar til den næste store opgave på torsdag på hjemmebane mod Schalke 04, der her til eftermiddag tabte i den tyske bundesliga.