Uafgjort i rodet kamp

17.09.2003 00:00

Godt 12.000 tilskuere var her til aften vidne til en meget svingende præstation af hjemmeholdet. Det startede langsomt og usikkert, for at ende i ét stort pres mod gæsternes mål, ogresultatet varlogisk nok uafgjort efter 90 minutter. Positivt er det at bundniveauet er på et sådant plan, at et ellers godt AaB hold var på hælene i stort sethele anden halvleg.

AaB var dog ikke de eneste, der var på hælene i store dele af kampen, idet kampens opmand stort set konsekvent var 4-5 sekunder bagud for begivenhederne på banen. Hvad kampen manglede i tempo, havde den, blandt andet som konsekvens af den manglende dommerlinie, ifight og intensitet. AaB viste fra kampens start at de modsat de fleste andre hold i SAS Ligaen,ikke var kommet for at grave sig ned i eget målfelt.

Holdet har fået fornyet selvtillid efter energitilførslen der er kommet med nye spillere og senest ny cheftræner, og så længe de kunne prøvede de frem ad banen.

Kamp på midten

Første halvleg var en rodet affære, hvor Brøndby ikke formåede at leve op til de takter de ellers viste i søndagens kamp i Gladsaxe, og AaB havde heller ikke evnerne til at komme igennem Brøndbys forsvarskæde. Det hele endte dermed i en kamp om midtbanen og på, præget af for mange fejlafleveringer og en dommer, der ikke kunne holde pusten.

Cheftræner Michael Laudrup togkonsekvensen i pausen, hvor han skiftede Jonas Kamper og Allan Olesen ud til fordel for Niki Zimling og Mattias Jonson. Kamper der ellers har været en af efterårets helt store profiler, var kun en skygge af sig selv i aftenens kamp.

Pres

Anden halvleg bød dermed på en ny opstilling der skulle flytte spillet helt op på AaB's banehalvdel, i noget der kan betegnes som en 3-4-3 opstilling.

Ganske naturligt gav det en del uro i AaB's rækker, men der skulle alligevel ikke gå længere end 6 minutter af anden halvleg før kampens dommer dømte et noget omdiskuteret straffe. Martin Retov fik skudt bolden op på armen, som han ellers havde inden foran kroppen, hvorefter Stefan Schmidt kunne score til AaB føring.

Tændt

Straffesparket tændte en glød i Brøndbys spillere, og det var herefter viljen til sejr der blev dominerende resten af kampen. Der skulle da heller ikke gå længere end 10 minutter før den forløsende udligning kom; Niki Zimling havde ingen problemer med at skyde bolden i mål efter et formidabelt forarbejde af Andreas Jakobsson.

Det blev dog ikke til flere mål fra nogle af holdenes side, og kampen endte som den startede, uden vinder, men også uden taber. Brøndby ligger dermed stadig på førstepladsen i SAS Ligaen.

Kampforløb: Brøndby IF - AaB