Serritslev: Brøndby har et godt setup

27.06.2003 00:00

Brøndby har gennem de seneste år været storleverandør til de forskellige danske U-landshold, og Brøndby-talenterne er også med til at sætte præg på U21-landstræner Flemming Serritslevs nuværende U20- og U21-landshold. Talentudviklingen i Brøndby IF havde han også mange rosende ord til, da Fodbold i Brøndby talte med ham forud for forårspremieren.

- Helt nedefra har spillerne i Brøndby en rigtig flot udvikling. Der er ikke mange klubber, der har så mange spillere i DBUs bruttotrupper som Brøndby helt fra U16- til U 21-landsholdet. De spillere, vi får fra Brøndby er altid parate og ambitiøse - det er de også nødt til at være for at kunne begå sig i Brøndby. Det er svært at sige noget negativt om Brøndbys talentudvikling, de har et utroligt godt setup.

I den danske debat om den fremtidige turneringsstruktur, har det af nogle været fremført, at det vil gavne talentudviklingen i dansk fodbold, hvis SAS Ligaen udvides til at omfatte flere hold, da flere hold vil give adgang til flere talenter i den bedste række. Flemming Serritslev vil dog helst ikke anbefale hverken den ene eller den anden model.

- Jeg tror ikke, at man kan generalisere. Det er en hypotetisk situation at skulle kommentere, om det vil gavne talentudviklingen med færre hold i den bedste række. Jeg tror ikke, at Brøndby ville sætte Kamper, Kahlenberg og Olesen af holdet, bare fordi rækken blev reduceret til 10 hold. Det kan måske lyde lidt holdningsløst, at jeg ikke vil anbefale den ene eller den anden model. Man kan måske have nogle anelser; men det er svært at sige, om 10, 12, 14 eller 16 hold med eller uden slutspil vil være det bedste.

I årets løb har der også været en del diskussion af, at Brøndby IF, en af landets største talentudviklere, blev udelukket fra DBU's talentudviklingsprojekt, ITU-projektet.

- Det var fordi Brøndby valgte at bruge en anden model end den DBU gav tilskud til. Det var et krav i ordningen, at ITU-træneren, som man kunne få tilskud til fra DBU, ikke måtte være ansvarlig for sit eget hold. Det ville være svært at skulle følge spillere i 3 forskellige alderskategorier, hvis man samtidig skulle have ansvaret for et hold. For ITU-træneren handler det om at kigge på udviklingen hos den enkelte spiller, og det skal der være fred og ro til uden at skulle kigge på et holds resultater. Det er dog mit håb, at Brøndby kommer ind i ordningen igen, hvis ordningen kommer til at fortsætte.

Det vil sige, at Brøndby har levet op til målene i ordningen med fokus på de enkelte spilleres udvikling, men ikke har brugt de midler, som DBU foretrak?

- Brøndby har valgt en anden model, og der er helt ok, ITU-ordningen er helt frivillig.

Serritslev om Brøndby-talenterne

Allan Olesen: Han er en særdeles kompetent højre back. Han har de kvaliteter, der skal til for at være en god forsvarsspiller: han er hurtig og nærkampstærk. Han er den spiller med den største springkraft af de spillere, vi har på U21-landsholdet.

Jonas Kamper: Han har noget af det, der skal til for at nå helt til tops: han har en enorm speed. Han har desuden forbedret sin teknik i de seneste år. Han er en stærk gennembrudsspiller.

Thomas Kahlenberg: Han har utroligt mange strenge at spille på. Han minder om en gammeldags playmaker. Han har et virkeligt godt blik for sine medspillere.

Dennis Cagara: Han er en spændende venstre back. Han er hurtig og har en fremragende teknik. Han er dygtig både til at forsvare og til spillet frem ad banen. Hovedspillet kan godt blive bedre.

Niki Zimling: Han er givet en spiller, som med Brøndbys ungdomspolitik snart vil være i nærheden af Brøndbys 1. hold, hvis han kan undgå skader. Han har en utrolig aktionsradius.

er Lorentzen: Han er først og fremmest en spiller med en fremragende teknik.

er Ambrosen: Han er en dygtig målmand, som måske har været lidt for svingende i sine præstationer men han bør kunne blive til noget.

Henrik Kildentoft: Jeg har haft ham nogle gange ved nogle træningssamlinger. Han er en stille fyr, der nogle gange arbejder en del i ubemærkethed, men han helt bestemt en dygtig forsvarsspiller.

Johan Absalonsen: Det er en meget spændende spiller, Brøndby har fået fra B1913. Han har også en stor speed, næsten på niveau med Jonas Kamper. Han er en spiller, der kan spille på flere pladser. Han har været brugt mest på venstrekanten, men han kan også spille hængende angriber eller helt i front. Det bliver spændende at følge hans udvikling i top professionelle omgivelser i Brøndby.

Rundt om Serritslev

Flemming Serritslev er dansk ungdomslandsholdstræner og har haft ansvaret for U20- og U21-landsholdet siden 2000. I 1970?erne var han selv aktiv på et meget stærkt Vejle-hold, der i perioden vandt 3 danmarksmesterskaber og var i 3 pokalfinaler. Umiddelbart efter sin aktive karriere kastede han sig over trænergerningen og blev træner for Ikasts hold i landets bedste række. Efter 5 år i Ikast var han en enkelt sæson i Kolding, før han overtog trænerposten i B1909. Her nåede han at tilbringe 6 år som træner, før han i 1992 blev assisterende træner for det danske A-landshold under Richard Møller Nielsen. Flemming Serritslev var assisterende landstræner helt frem til 2000, hvor han altså helligede sig talentarbejdet i DBU-regi.