Sølv

22.06.2003 00:00

- Vil I træne, eller vil I på sommerferie? Nogenlunde sådan må det have lydt da cheftræner Michael Laudrup kommenterede Brøndbyspillernes indsats i første halvleg. Det eneste positive ved de første 45 minutter var at det netop kun tog 45 minutter at nå igennem dem.

En af de situationer hvor Brøndbyspillerne burde have udlignet Silkeborgs 2-0 føring

At spillerne ikke havde nogen synderlig lyst til at aflyse deres ferieplaner, stod klart fra anden halvlegs begyndelse. Fem minutters spil, et hav af chancer og Mattias Jonson havde udlignet Silkeborgs 2-0 føring.

Et koncentrationssvigt i Brøndbyforsvaret tillod imidlertid Per Ottosen at bringe midtjyderne foran 3-2 ? en føring Peter Foldgast dog neutraliserede midt i halvlegen. Lige lidt hjalp det dog; Silkeborg tager en 4-3 sejr over Brøndby med sig ned i 1. division. Og Laudrups drenge en håndfuld sølvmedaljer med hjem til Vestegnen.

Ingen hjælp fra AGF eller os selv

Placeringen af årets Danmarksmesterskab blev dermed som Michael Laudrup påpegede forud for forårssæsonen, afgjort i de allersidste spillerunder. Onsdagens nederlag til F.C. København på Brøndby Stadion gav holdet fra Østerbro matchbold, og den udnyttede løverne effektivt i SAS Ligaens sidste spillerunde.

Jubel efter en udlignende Brøndbyscoring

DBU?s mesterskabspokal forlader dermed sine vante omgivelser på Vestegnen for at tilbringe en sæson i ufrivilligt eksil på Østerbro. Men med den spillemæssige udvikling som Vestegnens Drenge har gennemgået ? med sejr i DONG Cup?en og BT Super Cup samt landsholdsdebut til Per Nielsen og Thomas Kahlenberg ? er der grund til at tro at ?sovsekanden? vender hjem til Brøndby Stadion i juni 2004.