Godt begyndt, halvt fuldendt

24.04.2003 00:00

Ovenstående ordsprog kunne for så vidt god dække over dagens kamp hvis man alene ser på resultat og spil. Detlykkedes Brøndby IF at trække en sejr hjem i aftenens pokalsemifinale mod AaB, og nu udestår returkampen kun.

Og faktisk er det nogenlunde hvad både anføreren og cheftræneren konkluderede efter opgøret. Per Nielsen mente dog, at starten kunne have været bedre.

- Vi starter egentlig lidt skidt. De første 20 minutter virker som om vi spiller i slow motion, men herefter kommer vi godt i gang. Specielt de sidste 20 minutter af første halvleg er gode, og vort pasningsspil fungerer godt konstaterer han.

Rigtigt nok er det, at kampen ikke rigtig kom i gang før der var gået en lille halv time. AaB pakkede sig på egen halvdel, og faktisk havde de ikke en eneste afslutning inden for rammen i første halvleg.

- De står tæt nede bag ved. Det var fuldstændigt som forventet, men modsat tidligere opgør får AaB jo aldrig lov til at komme frem i dag. Vi spiller rundt om dem på kanterne, og både Dalgas, Mattias og Kamper kommer til flere gode indlæg smiler en tilfreds anfører.

Ultra-defensiv

På trods af den ultra-defensive op- og indstilling hos udeholdet kom Brøndby IF igennem flere gange, og Michael Laudrup var da også en tilfreds mand efter kampen, selvom de blå-gule denne gang tage til takke med en 1-0 sejr.

- Både resultat- og spillemæssigt er jeg godt tilfreds. AaB tvinges i store dele af kampen helt tilbage, og i længere perioder står de jo med 9 mand tilbage. Vi jo stort set hver gang, og det betyder at AaB skal lave 3 i Aalborg - for der regner jeg også med at vi scorer.

- Det kan da godt være at de gør det, men så kommer de til at arbejde hårdt for sagen forsikrer Laudrup.

Målet kom efter en periode med mange hurtige Brøndby-afleveringer, og Laudrup kunne da heller ikke undgå at bemærke, at det var noget han havde set før - på træningsbanen.

- Det viser bare, at når man formår at holde spillet kørende i et højt tempe flytter man modstanderens fokus. Pludselig stod AaB's forsvar jo helt stille, og så var det ikke så svært for Mattias at sætte den ind.

Debutant

Kampen bød på en debutant i gult og blåt, menlig Niki Zimling. Han var åbenlyst stolt bagefter.

- Selvfølgelig er jeg stolt, men det var også hårdt. Efter et par boldberøringer synes jeg det gik helt ok, og det var jo en god kamp at komme ind i. Brøndby sad på det hele storsmiler den unge Zimling.

Det er også på sin plads idag, at rose Brøndby IF's forsvarsspillere for deres offensive indstilling. Auri og Allan Olesen huserede ofte helt fremme på kanterne i AaBs ende.

Laudrup var ikke overrasket.

- Det er noget vi kommer til at se mere af. Modstanderne kommer ikke helt så langt frem på Brøndby Stadion, og så gælder det om at åbne deres forsvar. Det gør vi bl.a. med vore backs, men jeg synes at alle fortjener ros i dag, slutter Laudrup af.

Kampforløb: Brøndby IF - AaB