Nummer 6 på plads

17.02.2003 00:00

Brøndby IF bliver fremover en anelse mere blå-gul. Det ligger fast efter at Brøndby IF i dag indgik en 2½-årig kontrakt med den 30-årige midterforsvarer på det svenske landshold, Andreas Ja-kobsson, der har spillet 22 A-landskampe heraf alene 11 i 2002.

Kontrakten er gældende fra 1. juli 2003 - når Jakobssons kontakt med Bundesligaklubben Hansa Rostock udløber. Andreas Jakobsson er en af støtterne på det svenske landshold og regnes for en af Skandinaviens bedste forsvarsspillere.

- Vi har gode forsvarsspillere i Brøndby IF, men de fleste er meget unge, udtaler Michael Laudrup og fortsætter:

- Derfor har vi længe ønsket at tilknytte en rutineret forsvarsspiller til os. Jeg er meget tilfreds med, at det at lykkedes at få Andreas Jakobsson til Brøndby. Andreas Jakobsson er en dygtig forsvars-spiller, og han har stor rutine og international erfaring. En spiller, der passer perfekt til vores trup.

Idrætslæge Eilif Larsen undersøger Andreas Jakobsson.

- Allerede, da Andreas Jakobsson skiftede til Hansa Rostock, var vi interesserede i at få ham til Brøndby IF, udtaler adm. dir. Per Bjerregaard.

- Det lykkedes ikke den gang, men desto større er glæden ved, at kontrakten nu er faldet på plads. Vi har fulgt ham tidligere i Helsingborgs IF og i de senere år i Bundesligaen og ved at vi har sikret os en klasseforsvarsspiller med masser af rutine.

SpillerProfil: Andreas Jakobsson

Som led i forberedelserne til forårssæsonen er følgende spillere indtrådt i Brøndbys A-trup:

  • Karsten Johansen, 21 år, 180 cm høj, 78 kg, 0 officielle kampe for Brøndby IF
  • Dennis Cagara, 18 år, 175 cm høj, 75 kg, 6 kampe
  • Niki Zimling, 17 år, 175 cm høj, 77 kg, 0 kampe
  • Jón Rói Jacobsen (lejeaftale), 19 år, 185 cm høj, 73 kg, 0 kampe.

Per 1. juli tiltræder ud over Andreas Jakobsson ligeledes målmand Karim Zaza.