Det holdt hårdt

31.07.2002 00:00

Det holdt hårdt men langt inde i overtiden kom forløsningen da det lykkedes indskiftede Ruben Bagger at score det mål som sikrede Brøndby en 1-0 sejr mod et særdeles defensivt indstillet Dinamo Tirana.

Brøndby pressede albanerne ned foran eget felt fra første fløjt og forsøgte at lukke den kompakte defensiv op ved at trække Tiranas forsvar fra hinanden med hurtige førstegangsberøringer og fløjspil. Det lykkedes delvist selvom albanerne kæmpede heroisk og efter et kvarters spil var Mattias Jonson tæt på at give de blå-gule føringen da han headede et perfekt indlæg fra Lindrup hårdt mod mål men Tiranas keeper klarede med en refleksredning.

Brøndby fortsatte med at male på og 8 minutter senere var det igen ved at give bonus. ar Dalgas opsnappede bolden på midten af banen og satte fart mod Tiranafeltet hvorefter han vippede bolden hen til Peter Madsen som trykkede af første gang men Madsens afslutning sneg sig lige akkurat forbi stolpen.

Stortalentet Thomas Kahlenberg figurerede endnu en gang i startopstillingen og efter 35 minutters spil var han tæt på at krone en glimrende første halvleg med et føringsmål men Mattias Jonsons fortræffelige indlæg blev ikke udnyttet efter fortjeneste og Kahlenberg fik med hovedet sendt bolden i jorden og over mål.

Første halvleg nærmede sig sin afslutning da Thomas Lindrup forsøgte at tage sagen i egne hænder. Han driblede sig forbi 3-4 modspillere i Tiranafeltet hvorefter han blev hægtet men den rumænske dommer vinkede spillet videre til publikums højlydte utilfredshed og minuttet efter fløjtede han første halvleg af.

Da anden halvleg tog sin begyndelse havde man en klar forventning om at det var et spørgsmål om tid før Brøndbyspillerne fik puttet den første kasse i nettet. Marginalerne havde i den grad været på albanernes side i første halvleg og det kunne ikke blive ved med at gå godt for dem.

Men det gjorde det. Trods et massivt Brøndbypres hvor Tirana sjældent kom over midterlinien og måtte nøjes med at stå i eget felt og sparke væk, fik Brøndby ikke den lille smule medvind som skulle til for at åbne posen. Kim Daugaard og Ruben Bagger fik begge åbne skudmuligheder i feltet, chancer som de normalt udnytter, men bolden ville bare ikke ind og også Peter Madsen måtte se et godt forsøg, efter en stikning af Ruben Bagger, snige sig den forkerte vej rundt om stolpen.

Efterhånden som kampen gik ind i slutfasen, øgede Brøndby den offensive satsning og smed flere folk frem og det gav et par halve optræk til chancer til albanerne som ellers ikke havde haft noget som helst offensivt at byde på i kampens første 75-80 minutter, men rigtig farlige blev de aldrig.

Stadionuret tikkede ubønhørligt derudaf og de fleste havde accepteret at det ville ende med en nulløsning da Ruben Bagger langt inde i overtiden scorede det forløsende mål. Thomas Lindrup sled sig fri i venstre side og lagde et indlæg tæt ind under mål hvor Ruben Bagger steg til vejrs og kraftfuldt headede bolden i nettet.

Med sejren sikrede Brøndby sig et fornuftigt udgangspunkt før næste uges returmøde i Tirana og efter kampen var cheftræner Michael Laudrup da også nogenlunde tilfreds med resultatet:

- Det var en af de kampe hvor bolden bare ikke ville ind og på den baggrund er 1-0 et fint resultat. Havde vi scoret tidligt i kampen ville det have løst op for tingene og så have vi vundet komfortabelt men sådan skulle det ikke gå. Spillerne fortjener megen ros for at de aldrig gav op, de spredte spillet godt ud på fløjene men der burde dog have været afsluttet noget mere.

Matchvinderen Ruben Bagger startede overraskende på bænken i dag og blev afløst i startopstillingen af ar Dalgas og om baggrunden for dette udtalte Michael Laudrup:

- Vi vidste på forhånd at vi skulle spille mod et kompakt forsvar og havde derfor behov for en lille, hurtig spiller som kunne operere et lille område med to mand på ryggen og det er noget ar Dalgas kan.