2023/24

Søndag den 23. juli blev sæsonen skudt i gang. Efter det blot var blevet til en femteplads i Superligaen året forinde, var håbet, at vi med Jesper Sørensen i spidsen for holdet skulle forsøge at rejse os igen.

Det betød også en hektisk sommer med stor aktivitet på transfermarkedet. Her blev prominente navne som Mads Hermansen, Simon Hedlund, Blas Riveros og Anis Slimane solgt efter flotte år i klubben, mens Frederik Winther ikke fik vekslet forårets lejeaftale til en permanent kontrakt. 

På indgangssiden blev Jacob Rasmussen, Mateusz Kowlsczyk, Yuito Suzuki, Sean Klaiber, Emmanuel Yeboah og Justin Che alle hentet ind i løbet af sommerens transfervindue, mens den østrigske målmand Patrick Pentz blev hentet på en et-årig lejeaftale i Bayer Leverkusen. 

Vores første opgave var en tur JYSK Park i Silkeborg, hvor et massivt regnvejr stod ned over stadion. Nicolai Vallys og Håkon Evjen scorede målene i en 2-1-sejr, hvor Thomas Mikkelsen tangerede rekorden som den ældste spiller, der har har spillet i den blågule trøje. Med 39 år og 331 dage snuppede han rekorden fra Mogens Krogh. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Vallys i målform
Det lykkedes dog imidlertidig ikke at få fulgt på premieresejren, da de efterfølgende to runder bød på ærgerlige nederlag til både OB og FC Nordsjælland.

I femte spillerunde var det så tid til sæsonens første stormøde, da vi gæstede FC Midtjylland på MCH Arena. Her blev Nicolai Vallys kampens eneste målscorer, da han med en sen scoring sendte Marko Divkovic’ oplæg i mål, og dermed scorede vores offensivspiller for femte kamp i træk.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 
Sejren i Herning var med til at starte en flot blågul stime af sejre, der blandt andet bød på storsejre over Lyngby BK og Randers FC hjemme på Brøndby Stadion, mens nytilkomne Patrick Pentz blev helten i 6. spillerunde, da han diskede op med en straffesparksredning i overtiden mod oprykkerne fra Vejle Boldklub, der var med til at sikre en vital 1-0-sejr i Nørreskoven. 

Vallys selv var på måltavlen igen i 8. spillerunde, da han bankede den sidste scoring i nettet på Ceres Park i en sikker 3-0-sejr over AGF, og vi rundede den femte sejr på stribe.

Førsteplads i sigte
Desværre blev der sat en stopper for den stime, da vi på Brøndby Stadion tog imod FC København i sæsonens første Derby. Her havde Josip Radosevic og Ohi Omoijuanfo undervejs bragt os foran to gange, men det var alligevel gæsterne, der løb med en sejr på 3-2 efter to sene scoringer. 

Trods det bitre Derby-nederlag hang vi fortsat på i toppen af rækken. I den efterfølgende runde blev oprykkerne fra Hvidovre IF sat til vægs på græsset i “Slaget om Vestegnen”, da Marko Divkovic, Mathias Kvistgaarden og Yuito Suzuki alle kom på tavlen i en sikker 3-0-sejr. 

I 11. spillerunde var Kvistgaarden igen på pletten, da Viborg FF blev ekspederet hjem fra Brøndby Stadion med et 1-0-nederlag i bagagen, efter en meget jævnbyrdig affære. Sejren betød, at vi gik ind til sæsonens anden landskampspause på Superligaens førsteplads. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

I efterårets resterende seks spillerunder gik vi fra banen med fire gange uafgjort, heriblandt en nulløsning i Parken i sæsonens andet Derby, mens FC Nordsjælland og Hvidovre IF blev besejret hjemme på Brøndby Stadion. Resultaterne betød, at vi overvintrerede på Superligaens andenplads, blot to point fra førstepladsen. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Blandet pokal-oplevelse
Inden vi for alvor kunne gøre status over efterårssæsonen, ventede der to kvartfinaler i Oddset Pokalen mod AGF. På vej til kvartfinalen havde vi i tredje runde besejret 2. divisionsmandskabet HIK med 3-0, i en kamp der blev afviklet på Brøndby Stadion. Yuito Suzuki og Oscar Schwartau stod for to af vores tre scoringer, mens det sidste blev noteret som et selvmål af HIK’s målmand Emmanuel Ogura. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

I den følgende runde lagde vi vejen for Randers FC og Kronjylland i en meget sen forestilling på Cepheus Park, hvor Yuito Suzuki blev kampens eneste målscorer, og dermed sendte os videre til kvartfinalen med en 1-0-sejr.

I kvartfinalen, der blev spillet over to opgør, blev AGF trukket op af bowlen som modstander. Første opgør endte som en af sæsonens dårligeste præstationer, da vi måtte rejse hjem fra Aarhus med et 2-0-nederlag på en råkold december-aften i det jyske. Bare få dage senere skulle vi forsøge at vende det til avancement på Brøndby Stadion. Det startede planmæssigt i første halvleg, da Mathias Kvistgaarden to gange fik bugseret bolden i mål og fik et til tider gyngenede Brøndby Stadion til at tro på overraskelsen. Uheldigvis fik gæsterne reduceret hurtigt efter pausen, og det kom vi os aldrig over. Dermed sluttede det, trods en 2-1-sejr, med et pokalexit. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Flyvende forårsstart
Søndag den 18. februar blev forårssæsonen sparket i gang med et brag af et opgør på Brøndby Stadion, da vi mødte FC Midtjylland i en direkte duel om førstepladsen.

Forinden opgøret var truppen i januartransfervinduet blevet styrket med tilgangene af Jordi Vanlerberghe og Filip Bundgaard, mens Håkon Evjen blev solgt til norske Bodø/Glimt.

Ingen af de to nye spillere startede dog i det hæsblæsende drama, 21.366 tilskuere havde sikret sig billet til på et regnfuld februar-aften. Efter blot et kvarters spil blev Henrik Heggheim udvist, da han som bagerste mand begik straffespark. Oppe med en mand og med muligheden for at bringe sig foran fra pletten, havde gæsterne alletiders mulighed for et ønskescenarie, men for anden gang i sæsonen gik Patrick Pentz til den rigtige side og reddede straffesparket.

(Artiklen fortsætter under billedet) 
Glæden blev kun endnu større, da Ohi Omoijuanfo omsatte en løs bold i FCM-feltet til scoring og dermed bragte os foran med 1-0 kort før pausen. Den føring holdt til tider hårdt, men det lykkedes os at stå imod midtjydernes pres og tage en 1-0-sejr i forårspremieren, der bragte os op førstepladsen. 

Premieresejren blev fulgt op med 10 point i Grundspillets resterende fire kampe. Her blev først OB slået med 3-0 i Odense, inden Ohi Omoijuanfo i 21. spillerunde sikrede sig en helterolle med en smuk overtidsscoring i 2-1-sejren Viborg.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 
Grundspillet blev rundet af på Brøndby Stadion, da Yuito Suzuki scorede et vaskeægte hattrick i 4-1-sejren over Silkeborg IF, i en kamp hvor Jordi Vanlerberghe kom på tavlen for første gang i den blågule trøje med et tørt hug fra distancen. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Euforiske sejre
Med sejren over Silkeborg gik vi ind til Mesterskabsspillet bare ét point fra førstepladsen. Første opgave var sæsonens tredje Derby, der blev spillet i Parken mandag den 1. april. Kampen var helt afgørende for den tætte topstrid i Superligaen, og samtidig var det også vigtigt at komme godt i gang i Mesterskabsspillet.

I første omgang var det dog FC København, der slog først fra sig, da de kort før pausen kom foran i et som altid intenst Derby. Det blev der heldigvis lavet om på, da indskiftede Mathias Kvistgaarden i anden halvleg bragte balancen i regnskabet til stillingen 1-1. Det lignede længe kampens resultatet, men dybt inde i overtiden sendte Jacob Rasmussen en perfekt bold mod bagerste stolpe, og her kom Sean Klaiber susene og sparkede bolden resolut op i nettaget. Dermed tog vi fra Parken med en ekstatisk overtidssejr på 2-1. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Helt så godt gik det ikke i de efterfølgende to kampe, hvor det pludselig var vores tur til at indkassere sene mål imod Silkeborg IF og AGF, hvilket efterlod os med to uafgjorte resultater. 

Glæden kom dog tilbage, da vi runden efter for tredje gang i sæsonen besejrede FC Midtjylland med 2-1 hjemme på Brøndby Stadion, i endnu en direkte duel om mesterskabet. Yuito Suzuki sikrede os med to vidunderlige scoringer en flot sejr. 

(Artiklen fortsætter under billedet)


I 27. spillerunde var det dog desværre endnu et sent indkasseret mål, der satte en stopper for en sejr på Right to Dream Park, da Yuito Suzuki ellers atter havde været på pletten få øjeblikke før pausefløjtet, og havde bragt os foran. 

Første nederlag i 19 kampe
Med fem spillerunder tilbage af sæsonen lå vi til fortsat selv at kunne afgøre mesterskabet, da vi for sidste gang stod over for FC Midtjylland. Kampen på MCH Arena blev en regnfuld affære, hvor vi desværre måtte trække os af som tabere, for første gang 19 kampe, da hjemmeholdet vandt 3-2 i en begivenhedsrig affære. Nicolai Vallys og Ohi Omoijuanfo scorede vores mål. 

Allerede runden efter var det blevet tid til et nyt Derby og også sæsonens sidste af slagsen. Trods en god start og et føringsmål sendt ind af Nicolai Vallys, så endte det med et tungt nederlag på 3-1, der ovenikøbet bød på udvisninger til Kevin Tshiembe og assistenttræner Martin Retov. 

(Artiklen fortsætter under billedet)


Med to nederlag på stribe var skæbnen hård, og vi var dumpet fra første- til fjerdepladsen. Derfor var det afgørende at komme tilbage på sejrssporet i jagten på medaljer, da FC Nordsjælland gæstede Brøndby Stadion i tredjesidste spillerunde. 

Selv om det holdt hårdt, så lykkedes det at hive en 1-0-sejr i land på scoring af Yuito Suzuki. Dermed var håbet genantændt, da vi i 31. spillerunde rejste til sæsonens sidste udekamp på JYSK Park, og efter en kontrolleret indsats, kunne vi sætte tre nye point på kontoen, da vi på mål af Yuito Suzuki og Filip Bundgaard vandt 2-0 over Kent Nielsens mandskab. 

Det tunge slutfløjt
Med sejren over Silkeborg kunne vi nu med en sejr selv afgøre mesterskabet med en sejr hjemme mod AGF i sidste spillerunde. Et fuldstændig udsolgt Brøndby Stadion rummede 27.168 tilskuere til kampen, der dannede rammen om en tung afslutning på en flot sæson.

Kampen endte med et smertefuldt nederlag på 3-2. Rasmus Lauritsen og Sebastian Sebulonsen scorede vores mål, i en meget urytmisk kamp.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 
Dermed endte det lige ved og næsten, da sæsonen 2023/24 blev fløjtet af, og vi med 62 point måtte tage til takke med sølvmedaljerne. Mesterskabet blev dermed afgjort med bare ét enkelt point. 

Som afbilledet på en flot sæson, hvor vi rejste os fra en femte- til andenplads, blev Nicolai Vallys kåret til årets profil Superligaen, i en sæson hvor han leverede 13 mål og otte assists.