2021/22

Søndag 18. juli blev 3F Superligaen atter sparket i gang. Efter en særdeles coronapræget sæson forinden, der var fyldt med restriktioner og udskydelser, kunne man nu endelig se frem til en Superliga i mere bekendt form med fyldte stadions og stemningsfyldte tilskuere rundt omkring i landet.

Forude ventede Niels Frederiksens tredje sæson i spidsen for et Brøndby IF-mandskab, der i den forgangne sæson blev danske mestre efter en 16-årig lang tørke.

Sommerens transfervindue betød, at sæsonen blandt andet skulle blive uden Jesper Lindstrøm, Anthony Jung og Lasse Vigen, som var nogle var bærende kræfter i forhold til at bringe guldet til Vestegnen igen.

Omvendt kunne vi i løbet af sommerens transfervindue blandt andet byde Mathias Greve, Kevin Tshiembe og Christian Cappis velkommen til Vestegnen.

Derudover skulle det blive en sæson, der bød på stimer - på godt og ondt.

Svær start på Superligaen
Efter det uafgjorte resultat mod AGF i sæsonåbneren blev det ikke til en drømmestart for Niels Frederiksens tropper, som efterfølgende mødte Viborg FF hjemme på Brøndby Stadion foran godt 9.500 tilskuere. Her måtte man igen tage sig til takke med et uafgjort resultat, og samme mønster tegnede sig den efterfølgende uge mod Vejle Boldklub.

Vi lagde derfor ud med tre uafgjorte kampe og tre point til følge.

Herefter ventede sæsonens første Derby, hvilket blev skudt i gang i Parken 8. august. Dette skulle også blive sæsonens første nederlag. Trods to udligninger fra henholdsvis Tobias Børkeeiet og Sigurd Rosted undervejs, stod rivalerne som kampens vindere med et 4-2-resultat.

Corona i truppen
Coronaen havde ikke helt sluppet taget på danskernes hverdag, hvilket kunne mærkes i truppen, da hele seks spillere i august måned blev testet positive for sygdommen, og måtte undværes i de efterfølgende kampe. Samtidig betød det også, at store profiler måtte undværes i de kommende kampe, som var særdeles vigtige for den videre skæbne i Europa.

I femte spillerunde tog vi imod FC Nordsjælland på Brøndby Stadion, altså med seks mænd fattigere i truppen, og ej heller denne kamp skulle blive sæsonens første sejr. Kian Hansen headede kampens eneste mål ind.

Udebanemål i Østrig gav håb trods nederlag i første CL-playoff
Med tidligere sæson som danske mestre stod den nu på Champions League-kvalifikation, hvor vi trak RB Salzburg som modstander, og 17. august gik turen derfor til Østrig til vores første af to playoff-kampe.

En samlet sejr over østrigerne betød adgang til det forjettede land og Europas fineste klubturnering.

Trods et blågult mål efter blot fire minutters spil af Mikael Uhre, og en føring indtil pausen, nåede hjemmeholdet at udligne kort efter anden halvleg blev skudt i gang. Det var lige ved og næsten, at det skulle blive kampens slutresultat, men værterne nåede at gøre det til 2-1 kort før slutfløjtet lød nede i Salzburg.

Dermed stod hjemmeholdet som kampens vinder, men håbet var ikke svundet helt ud, for det vigtige udebanemål gjorde, at der var alt at spille for til returkampen på Brøndby Stadion ugen efter.

Holdet vendte efterfølgende snuden tilbage mod Danmark, hvor både 6. spillerunde af Superligaen med OB som modstander og returkampen mod RB Salzburg skulle spilles. Kampen på Nature Energi Park skulle byde på sæsonens fjerde uafgjorte, og holdet havde derfor stadig en sejr til gode i den hjemlige liga.

Returkamp på Brøndby Stadion endte i CL-exit
Det var et forventningsfyldt og tætpakket Brøndby Stadion, som tog imod RB Salzburg 25. august. Med første kamp spillet og en stilling på 2-1, var der lagt op til en åben returkamp, hvor håbet om Champions League-gruppespil stadig var i live.

Dog startede kampen desværre skidt ud, da RB Salzburg allerede inden for de første ti minutter gjorde det til 2-0, og vi måtte derfor gå til pause nede med to mål.

Efter pausen kom vi bedre ud, hvor Maxsø blandt andet kunne reducere til 2-1, og efter en brav indsats med flere spil og chancer på udeholdets banehalvdel, rakte det dog desværre ikke til mere.

Dermed sluttede Champions League-eventyret, inden det startede. Men det betød ikke, at der ikke skulle spilles europæisk fodbold.

Nederlaget over de to kampe betød nemlig, at vi i stedet skulle spille Europa League-gruppespil.

Superligaens første sejr
Tilbage i Superligaen kom den længe ventede sejr endelig, da vi tog imod FC Midtjylland på Brøndby Stadion 29. august i ligaens 7. spillerunde.

Her stod Anis Slimane og Mikael Uhre for kampens eneste mål, og sikrede dermed sæsonens første blågule sejr. Sejren var forløsende, og den gav samtidig stor tro på tingene igen.

Europa League-gruppespil sparkes i gang
Efteråret bød således på Europa League, og vores første modstander blev tjekkiske AC Sparta Prag, som vi mødte hjemme på Brøndby Stadion 16. september. Kampen endte målløst, og med et dertil uafgjort resultat uden den mest seværdige omgang fodbold.

Gruppens to øvrige hold var stærke i form af franske Olympique Lyon og skotske Rangers FC, der begge vandt over os på deres respektive adresser.

Hjemme kom vi dog foran mod gruppens suveræne favorithold, Lyon, efter Uhre kunne sende bolden i kassen kort efter anden halvleg til stor forløsning på et Brøndby Stadion, hvor taget var tæt på at lette.

Lykken varede dog kort, for allerede få minutter efter udlignede franskmændene efter en personlig fejl, og så væltede det derefter ind med mål. Efter en forrygende start på opgøret endte det derfor med et nederlag på 3-1 til den franske overmagt.

Gruppespillet blev endestationen for vores vedkommende i december måned, og derfor kunne spillerne fokusere på den hjemlige liga inden vinterpausen.

Fornem afslutning på året
Trods december både bød på skuffende exits fra Sydbank Pokalen til FC Midtjylland og Europa League, fandt holdet dog endelig det rette spor i Superligaen. Her lykkedes det at komme ud af den uheldige stime, som ellers var tilfældet henover august og september, som bød på en overvægt af nederlag og uafgjorte resultater.

Holdet kunne fra 10. spillerunde, hvor vi mødte AaB hjemme, se frem til otte ubesejrede kampe i streg, hvor blot en enkelt endte uafgjort mod Randers FC ude.

Blandt den flotte stime var der derudover en Derby-sejr hjemme på Brøndby Stadion. Her endte kampen 2-1 med Frendrup og Maxsø som kampens målscorere.

2021’s sidste kamp i 3F Superligaen blev mod Randers FC hjemme, og her blev det til en sejr på 1-0.

Året blev dermed rundet af med 17 kampe spillet i Superligaen, der gav otte sejre, seks uafgjorte og blot tre nederlag.

Vinterpause, træningslejr og nye ansigter i truppen
På den anden side af julehygge og hoppen ind i det nye år 2022, stod vinterens transfervindue nu for døren, og her var det tid til diverse ind- og udskiftninger i truppen.

Der blev sagt farvel til Mikael Uhre, som skiftede over atlanten til den amerikanske MLS-klub, Philadelphia Union.

Samtidig kunne Morten Frendrup bytte Vestegnen ud med italienske Genoa, mens Tobias Børkeeit skiftede til norske Rosenborg.

Omvendt blev Carl Björk, Frederik Alves og Joe Bell hentet ind og præsenteret i den gule og blå trøje i løbet af de sidste par dage af vinduet.

Efter transfervinduet smækkede i, tog truppen til Portugal, hvor vinterens træningslejr fandt sted.

Udmærket start på foråret blev erstattet af nederlagsstime
Vinterens kampe startede glimrende ud med tre sejre på stribe mod henholdsvis FC Nordsjælland, SønderjyskE og Silkeborg. Efter et efterfølgende uafgjort resultat mod AGF begyndte det dog at gå ned ad bakke igen.

I løbet af forårets Mesterskabsspil løb holdet ind i en lang nederlagsstime, som bød på hele syv nederlag i streg. Stimen blev brudt af et uafgjort resultat mod FC København, da Mathias Greve med en fiks fodrulning sparkede bolden ind til 1-1 i de døende minutter hjemme på Brøndby Stadion.

Holdet skulle få dage senere en tur til MCH Arena for at møde FC Midtjylland. Det skulle dog vise sig at blive en gyser, som undervejs bølgede til begge sider. Det lignede længe tre point og efterfølgende et nederlag. Ingen af delene blev det dog til, og opgøret endte i stedet uafgjort, da Bruus scorede kort før lukketid.

Med blot to kampe tilbage, var sæsonen ved at nå sin afslutning.

Sluttede Superligaen godt trods omstændighederne
Først skulle vi en tur til det nordjyske, hvor vi sikkert vandt 3-0 over AaB, og hvor Kvistgaarden og Hedlund kom på tavlen. Sejren var i øvrigt den første af slagsen i Mesterskabsspillet.

Efter en negativ stime på ti kampe i streg uden sejr var det derfor ekstra forløsende med tre point.

Sæsonens sidste kamp stod for døren, og her ventede Silkeborg hjemme på en solskinsrig og varm forårsdag foran et udsolgt Brøndby Stadion, der traditionen tro alle var iklædt gult.

Her lagde Kvistgaarden ud med at give os en fremragende start, da han scorede til først 1-0, og senere i opgøret fik scoret til 2-0. En udligning fra gæsterne i slutningen af opgøret betød, at vores sidste to kampe endte med sejre og seks point.

Der blev dermed sat et punktum for 2021/22 sæsonen, som endte med at blive stimernes sæson - på godt og ondt. Og som betød, at der for første gang i 16 år blev spillet europæisk gruppespil på Brøndby Stadion igen.

De 40 point betød, at Brøndby IF endte på en 4. plads i 3F Superligaen.