2020/21

Mandag 17. august vendte Brøndby IF-spillerne tilbage fra en forsinket sæsonpause. Coronavirussen havde skubbet afslutningen på 2019/20-sæsonen til 26. juli, og derfor var starten på den nye sæson ligeledes udskudt med godt to måneder. Først 13. september gjaldt det FC Nordsjælland i sæsonåbneren.

Forude ventede Niels Frederiksens anden sæson i spidsen for et Brøndby IF-mandskab, der i cheftrænerens debut var sluttet på en fjerdeplads. Sæsonen skulle blive uden Simon Tibbling, Samuel Mraz og Kasper Fisker, som i løbet af sommeren alle fandt nye klubber, mens Andrija Pavlovic omvendt kom til i september fra Rapid Wien. I oktober skiftede Jens Martin Gammelby desuden til Lyngby på en lejeaftale, hvorimod venstrebacken Blas Riveros dagen efter fandt vej til Vestegnen fra Basel.

Flyvende start veksles til nedtur
Efter fire ugers opstart var det endelig tid til at indlede en ny sæson på Brøndby Stadion. Sæsonen fik en skidt begyndelse foran de næsten 7.000 tilskuere, men trods en pausestilling på 0-2 endte premieren i en stor triumf. For i anden halvleg scorede Simon Hedlund og Lasse Vigen, inden Sigurd Rosted i overtiden kunne pande en comebacksejr på 3-2 hjem.

Denne blev fulgt af en Derby-sejr over FC København, da Mikael Uhre med en ny overtidskasse sikrede os tre point i Parken. Triumfen blev den første af tre 2-1-sejre i træk, hvilket betød, at vi efter fire runder førte 3F Superligaen med maksimumpoint.

Den gode start vendte dog brat i femte spillerunde. Et 0-2-nederlag i Haderslev indledte en række på tre kampe uden point, heraf et skuffende 2-3-nederlag på hjemmebane til FC Midtjylland. På dette tidspunkt havde coronavirussen igen ryddet Brøndby Stadion for tilskuere.

- Det er lidt utur her de sidste tre kampe, men vi må bare træne hårdt. Vi laver for mange tekniske fejl i dag, og de sætter AaB i gang, og det giver dem masser af plads at løbe i. Det er tid til at rykke sammen i bussen og minimere de fejl, som koster. Vi må klø på, og nu er der en ny kamp på torsdag, sagde anfører Andreas Maxsø, efter AaB havde tildelt os det tredje nederlag på stribe.

Stærk afslutning på efteråret
Efter et nederlag i Aalborg lykkedes det os at stoppe den uheldige stime med en 3-1-sejr over OB i en kamp, hvor Blas Riveros både fik debut, scorede og blev skadet for resten af sæsonen. En brandvarm Jesper Lindstrøm sørgede imidlertid for, at vi derefter også vandt fire af efterårets resterende fem 3F Superliga-kampe. I alt blev det til ni sejre og 27 point i efterårssæsonens 13 kampe.

Således overvintrede Brøndby IF á point med FC Midtjylland på rækkens førsteplads. December bød dog samtidig på et skuffende exit til Fremad Amager i Sydbank Pokalen. Med sine ni mål og utallige chanceskabende afleveringer blev Jesper Lindstrøm kåret som ”Efterårets Profil” af de 12 3F Superliga-trænere. Mikael Uhre var vores næstmest scorende spiller med syv kasser i ligaen.

Vinterpausen bød på et par ændringer i truppen. Michael Lumb ankom som erstatning for den langtidsskadede Blas Riveros, mens 19-årige Oskar Fallenius skiftede fra svenske Brommapojkarna. Anton Skipper blev sendt på leje i Hobro, hvor han gjorde den kommende Brøndby IF-spiller Christian Cappis selskab. Derudover skrev vi kontrakt med U19-landsholdsmålmanden Jonathan Ægidius. Sidst men ikke mindst forlængede vi aftalen med cheftræner Niels Frederiksen frem til sommeren 2023.

- Jeg føler mig rigtig godt tilpas i Brøndby IF. Jeg oplever en klub, hvor der bliver trukket i samme retning fra alle, og det gør, at vi på relativ kort tid har kunnet flytte os både på og udenfor banen. Vi har en fantastisk stab og et rigtig spændende hold med nogle dygtige spillere, som vi udvikler på hver eneste dag. Så det eneste jeg savner i dag, er at vi kan få fans tilbage på stadion, fortalte Niels Frederiksen efter forlængelsen i januar.

Tæt kamp med FCM fortsætter
Præcis som efteråret startede foråret med en kamp mod FCN, og igen var resultatet en etmålssejr til Brøndby IF. Simon Hedlund scorede sejrsmålet via overliggeren efter 13 minutter. Gevinsten blev fulgt af en skuffende 1-1-kamp hjemme mod AaB, men da de efterfølgende møder med Lyngby og Vejle gav seks point, var vi tilbage i spidsen af 3F Superligaen.

Desværre blev opholdet på duksepladsen en kort fornøjelse, idet FCM besejrede os med 1-0 i Herning i den følgende runde. Midtjyderne tabte imidlertid deres næste to kampe, og det udnyttede vi til at generobre førstepladsen, da Lasse Vigen og Andreas Maxsø i starten af marts sikrede os sæsonens anden Derby-sejr.

Mikael Uhre havde på dette tidspunkt blot scoret to kasser i forårets første syv kampe, men så gik angriberen målamok. Tre scoringer i Odense gav en stensikker 3-0-sejr over OB, og ugen efter nettede Uhre så igen i Grundspillets sidste kamp - en pointdeler mod AGF. Status efter Grundspillet var, at vi førte med to point til FCM og syv point til AGF.

- Selvfølgelig er det dejligt at gå ind i Mesterskabsspillet fra en førsteplads. Det giver noget tro på tingene, men der er også lang vej endnu. Det kan lyde som en kliché, men for os er det vigtigt bare at tage én kamp ad gangen og skrabe så mange point sammen som muligt, lød det fra Morten Frendrup umiddelbart før Mesterskabsspillet.

Hård indledning på Mesterskabsspillet
En tur til MCH Arena satte gang i Meterskabsspillet anno 2021. Sæsonens første to dueller med FCM var begge resulteret i nederlag, og det skulle det tredje af slagsen ligeledes gøre. Meget bedre blev det ikke i de to følgende runder, hvor hjemmekampe mod FCK og AGF samlet blot gav et enkelt point.

Heldigvis ventede yndlingsmodstanderen FCN i den næste kamp, som på udebane blev vundet med overbevisende 3-0. FCM havde overtaget førstepladsen, men forspringet faldt til bare et enkelt point, da vi fulgte sejren over FCN med at overvinde Randers, samtidig med at Ulvene tabte 2-3 i Farum. Guldhåbet svandt dog straks igen. Bare seks dage senere revancherede FCM sig nemlig mod FCN, mens vi led et 2-4-nederlag i Randers.

Derfor var vi pisket til sejr, da Brian Priskes tropper 9. maj kom på besøg i den fjerdesidste spillerunde. Skulle det efter tre indbyrdes FCM-sejre endelig lykkes os at snuppe tre point mod de forsvarende mestre? Svaret blev heldigvis et ja. Kasser fra Mikael Uhre, Simon Hedlund og Andrija Pavlovic sparkede nyt liv i gulddrømmene hos de 8.158 tilbagevendte tilskuere.

Titelkampen havde dog langtfra taget sin sidste drejning. For i den følgende runde tabte vi en tæt kamp i Parken. Til vores held var Randers dog samtidig i stand til at spille 1-1 i Herning, og eftersom FCM tre dage senere skulle et smut forbi Parken, var alt stadig åbent. FCM endte da også med at tabe 2-4 til et formstærkt FCK-mandskab, der således spillede afgørelsen over i vores hænder. Vandt vi sæsonens sidste to kampe, var vi mestre for første gang siden 2005.

Vanvidsaftenen i Aarhus
Seks point i de afsluttende to kampe var imidlertid ingen nem opgave. I næstsidste spillerunde gjaldt det nemlig en udekamp på Ceres Park – et sted, hvor vi bare havde sejret i to af de foregående otte besøg. Ikke desto mindre fik vi en forrygende start på opgøret, da Mikael Uhre scorede sit ligaførende 18. sæsonmål på oplæg af Simon Hedlund og Morten Frendrup. Sidstnævnte skulle få en uheldig hovedrolle senere i første halvleg.

Først begik Hjörtur Hermannsson dog et straffespark, som Marvin Schwäbe heldigvis reddede. 25 minutter senere var tyskeren imidlertid chanceløs som kulmination på fem ufattelige minutter. Hjörtur Hermannsson ramte et indlæg med hånden i eget felt, hvorefter spillet fortsatte. Bolden hoppede nogle meter frem i banen, hvor Morten Frendrup trådte på Casper Højers fod. Dette udmøntede sig i midtbanespillerens andet gule kort, og da Sandi Putros kort efter blev kaldt ud til sin skærm for at kigge på situationen i feltet, blev AGF tilmed tildelt et nyt straffespark.

Patrick Olsen eksekverede uden problemer, og pludselig så sejren og pokalen ud til at være længere væk, end alle de Brøndby IF-fans som måtte blive hjemme på Vestegnen. En mand i undertal var vi tvunget i defensiven, men omstændighederne havde ikke forandret sig. Vi skulle fortsat vinde kampen. Chancer var der ikke mange af, men ud af det blå opstod muligheden, da Mikael Uhre forudså en tilbagelægning fra Sebastian Hausner.

Topscoreren trak kuglen forbi AGF´s keeper Kamil Grabara, og mens tiden virkede til at gå i stå, sparkede han læderet mod det tomme mål. Omdrejning for omdrejning fulgte de 8.220 lamslåede aarhusianere kuglen trille over stregen og ind i nettet til vild jubel for de blågule. 18 minutter resterede, og selvom Simon Hedlund kort efter på forunderlig vis måtte redde en afslutning på stregen, forsvarede vi føringen hele vejen hjem til de hundredvis af fans, der selvsamme nat mødte op for at hylde spillerne foran Brøndby Stadion.

- Nerverne var uden på tøjet. Den her kamp har jo det hele. Straffespark, VAR og rødt kort, og så kriger vi den bare hjem. Jeg ved ikke lige, hvad jeg skal sige. Det er fedt, men vi ved også godt, at der er én kamp tilbage. Der skal vi give alt, hvad vi har, forklarede en lettet Mikael Uhre, der senere blev kåret til sæsonens spiller i 3F Superligaen, i sekunderne efter slutfløjt i Aarhus.  

Guldkampen
Dermed var vi blot en enkelt sejr fra at vinde det 11. mesterskab. Fire dage senere udgjorde FC Nordsjælland sidste forhindring. Opgøret fandt sted hjemme på Brøndby Stadion for øjnene af 9.669 tilskuere, som i selskab med de utallige tusinde udenfor portene kunne se os dominere fra start til slut. Nerverne var dog bestemt til stede, særligt da det efter 18 minutter ved stillingen 0-0 forlød, at FCM var kommet foran mod AGF.

Alligevel bevarede spillerne roen, hvilket blev belønnet ét minut før pausen. En bolderobring højt på banen gav Lasse Vigen chancen, og midtbanespilleren svigtede ikke. En afslutning højt i målet fik Brøndby Stadion til at eksplodere, og da Anis Slimane seks minutter inde i anden halvleg bankede 2-0-målet i nettet, var mesterskabet for alvor på vej. FCN formåede nemlig aldrig at true Marvin Schwäbe.

Kl. 18:55 24. maj 2021 skete det så. Med et lille pust i fløjten satte Jakob Kehlet punktum for en 16 år lang tørke. Brøndby IF var atter danske mestre.