Reaktion på bødestraf fra Fodboldens Disciplinærinstans

24.03.2015 20:30

Brøndby IF er af Fodboldens Disciplinærinstans blevet tilkendt to bøder til en samlet sum af 225.000 kroner på grund af uregelmæssigheder under kampafviklingen af pokalkampen ude mod SønderjyskE den 4. marts og Alka Superliga-kampen ude mod FC København den 8. marts. 

Nedenfor kan du læse Brøndby IF's reaktion på kendelserne.

Tager kraftigt afstand

I forbindelse med pokalkampen ude mod SønderjyskE den 4. marts er Brøndby IF tilkendt en bøde på 75.000 kroner på grund af kasteskyts i slutningen af den forlængede spilletid, mens klubben er blevet tilkendt en bøde på 150.000 kroner for kasteskyts og afbrænding af pyroteknik i udekampen mod FC København den 8. marts.

Det er vigtigt at slå fast, at Brøndby IF tager kraftigt afstand fra disse episoder, der er meget beklagelige. Vi må konstatere, at der fortsat er individer, der ikke respekterer spillereglerne, men i stedet agerer på en måde, der rammer klubben og står i kontrast til de værdier, som både klubben og langt størstedelen af fanskaren står for.

Det kan ikke understreges nok, hvor ærgerlige vi er over at skulle betale 225.000 kroner i bøde for disse episoder. Det er et beløb, som Brøndby IF hellere havde anvendt på tiltag, som kan bidrage til at fastholde den positive kurs, klubben er på i målet om at vende tilbage som en fast bestanddel af toppen i dansk fodbold. Det er utrolig vigtigt, at de implicerede forstår, hvor meget deres opførsel skader den klub, de støtter.

Vi arbejder målrettet på at løse udfordringerne

Brøndby IF har gennem længere tid opgraderet væsentligt på fanfronten og bruger generelt rigtig mange ressourcer på området. Vi er den eneste danske klub med to ansatte fankoordinatorer, og derudover er vi aktive deltagere i fan-samarbejder i ind- og udland. Se mere om dette længere nede i denne tekst.

Overordnet set tror vi fuldt og fast på, at et langt, sejt træk med konstruktiv dialog og inkluderende samarbejde med alle parter er vejen frem mod en mere positiv fankultur, en bedre kampafvikling og en minimering af negative episoder. Det peger eksperter og forskning på, og det siger vores erfaring os ligeledes.

Vi er med andre ord overbeviste om, at klubbens og fansenes samarbejde og målrettede indsats vil have en markant, positiv effekt på den lange bane. 

Omvendt har forårets episoder gjort det klart, at vi på den korte bane har nogle klare udfordringer med individer i fanskaren, der ikke overholder de gældende regler. Og de udfordringer skal løses. Vi kan naturligvis ikke leve med negative episoder, som resulterer i store bøder - eller endnu værre straffe - i kølvandet på vores kampe. 

Sammen med de relevante parter vil vi frem mod Brøndby IF's kommende kampe arbejde på at komme problemerne til livs, også på den korte bane.

Det vil der komme mere information om i den kommende tid.

Baggrund

Som klub prioriterer Brøndby IF den gode dialog og det gode fansamarbejde højt. Brøndby IF er en klub, der favner alle, som indgår i fællesskabet og vil klubbens bedste. Brøndby IF har et stadig tættere samarbejde med både myndigheder, kommune, fangrupperinger og de andre klubbers sikkerhedsansvarlige.

Inden denne sæson har DBU strammet retningslinjerne for indberetninger i forbindelse med kampe i Alka Superliga. Det hører derfor med til historien, at grænsen for hvornår noget indberettes er sænket, og at Brøndby IF's antal af indberetninger som følge deraf er steget i denne sæson - selv om der generelt er et fald i antallet af negative episoder omkring kampene. Det viser egne samt myndighedernes statistikker.

For at fastholde den udvikling og styrke den positive fankultur har Brøndby IF for nylig sat en række initiativer i gang på fanfronten. Klubben er blevet indlemmet i det internationale fanprojekt, ENABLE, som har til formål at definere og udvikle initiativer, der kan sikre en bedre kampafvikling samt gode og trygge stadionoplevelser - læs mere om ENABLE her

Brøndby IF's deltagelse i ENABLE kommer i kølvandet på andre, vigtige tiltag, deriblandt ansættelse af en ny fankoordinator og som noget helt nyt en fankoordinator / gadeplansmedarbejder ansat i samarbejde med Brøndby Kommune - se mere her.

Alt dette blev fulgt op af ”Fairplay - også udenfor banen”-partnerskabet med Brøndby Kommune, Københavns Vestegns Politi, Brøndby Support og Alpha Brøndby som repræsentant for de øvrige aktive fangrupperinger. Denne aftale har til formål at bygge broer mellem parterne samt fremme dialogen og den positive fankultur - læs mere her.

Brøndby IF har med andre ord stadig større fokus på fanscenen og det gode samarbejde med myndigheder, fans, kommune og andre klubber. Vi tror på, at de nye tiltag er vigtige redskaber i det målrettede, langsigtede arbejde med at opretholde og styrke den positive og lidenskabelige fankultur, samtidig med at de negative episoder i forbindelse med vores kampe minimeres.