Brøndby IF med i internationalt fanprojekt

16.01.2015 10:00

Brøndby IF er blevet indlemmet i det internationale fanprojekt, ENABLE. Projektet, der er startet i Sverige, har til formål at definere og udvikle initiativer, der kan sikre en bedre kampafvikling samt gode og trygge stadionoplevelser.

Med i ENABLE-projektet er en række svenske klubber, myndigheder samt internationalt førende forskere og eksperter. Blandt andre Dr. Clifford Stott fra Security & Justice Research Group på University of Leeds samt Jonas Havelund fra Syddansk Universitet, der er en af de førende danske forskere på fanområdet.

Brøndby IF’s deltagelse i ENABLE kommer i kølvandet på andre, vigtige tiltag fra Brøndby IF’s side på fanområdet. Først blev en ny fankoordinator ansat i december, og tidligere i januar er en ny projekt- og gadeplansmedarbejder ansat i samarbejde med Brøndby Kommune.
 
Vi kan hente værdifuld viden og inspiration
 
Sikkerhedschef Mickel Lauritsen udtaler:
 
- Brøndby IF ser ENABLE som en rigtig god mulighed for at hente inspiration og værdifuld viden på fanområdet baseret på en videnskabelig tilgang til tingene. Der er samlet utrolig stærke kompetencer i ENABLE, og vi er glade for at blive en del af netværket. Vi håber med vores deltagelse at kunne bidrage til udviklingen af endnu bedre strategier for afviklingen af fodboldkampe i skandinavisk fodbold.
 
- Vi er overbeviste om, at man via et bredt samarbejde mellem klubber, myndigheder, politikere, forskere, eksperter og fans kan skabe et stærkt netværk, hvor den nødvendige vidensdeling kan finde sted. Vi glæder os til at suge til os fra de dygtige folk i ENABLE-projektet, lyder det fra sikkerhedschefen.
 
Fanforsker Jonas Havelund fra Syddansk Universitet, der er en del af projektledelsen i ENABLE, siger:
 
- Vi er rigtig glade for at få Brøndby IF med i ENABLE. Brøndby er en markant aktør i skandinavisk fodbold med en stor og passioneret fanskare og vil være en vigtig deltager og sparringspartner for de øvrige i netværket.
 
Næste skridt i ENABLE-projektet er en konference i Stockholm den 25.-26. februar. Her vil blandt andre fankoordinator Lasse Bauer og sikkerhedschef Mickel Lauritsen repræsentere Brøndby IF.
 
Mere om ENABLE
 
ENABLE-projektet fra Stockholm er skabt på baggrund af drabet på en Djurgården-fan i sæsonpremieren mellem Helsingborgs IF og Djurgårdens IF i foråret 2014. 
 
ENABLE startede som et samarbejde mellem Djurgårdens IF og Clifford Stott fra University of Leeds i sommeren 2014, men er sidenhen blevet udvidet med klubberne Hammarby IF, Malmö FF, IFK Göteborg samt flere svenske politikredse, Svensk Elitefodbold og en række forskere og eksperter. Fra Danmark deltager fanforskeren Jonas Havelund fra Syddansk Universitet, Østjyllands Politi og nu Brøndby IF.
 
Formålet med ENABLE-projektet er at skabe en vidensbaseret tilgang til at udvikle afviklingen af fodboldkampe. Den primære opgave for netværket er at fungere som et konsortium til at udvikle og iværksætte et program for indsamling og formidling af viden samt for at drøfte, identificere og udveksle god praksis for afvikling af fodboldkampe.
 
Du kan læse mere om ENABLE-projektet på www.enable-research.org