Styrket fansamarbejde: Ny projektmedarbejder ansat

14.01.2015 15:40

Brøndby IF styrker samarbejdet med klubbens mange fans. En ny projektmedarbejder er blevet ansat i fællesskab af klubben og Brøndby Kommune. 

Ansættelsen kickstarter et prioriteret forløb med øget dialog og samarbejde imellem blandt andre fangrupperingerne, Brøndby IF og Brøndby Kommune.

Vi vil sætte en ny retning for fankulturen

Administrerende direktør i Brøndby IF, Jesper Jørgensen, siger:

- Vi har gennem et stykke tid set på de forskellige muligheder - og udfordringer - der ligger i at være den klub med landets mest trofaste og lidenskabelige fans. 

- Vores mål er at sætte en ny retning, der omfavner kulturen på tribunen, indfrier fanskarens kæmpe potentiale og samtidig afspejler Brøndby IF's værdier.

- I Brøndby IF ønsker vi at skabe rammerne for en positiv fankultur. Vi lægger vægt på, at de kedelige episoder, der har været, skal minimeres. Det er helt afgørende. Derfor er det nødvendigt, at klubbens fans også tager ejerskab for den rejse, vi i fællesskab skal ud på de kommende år. Alle har et ansvar for, at vi lykkes.

Med den indgangsvinkel startes forløbet op. Udgangspunktet er, at Brøndby IF's fans selv skal være med til at definere spillereglerne, der skal danne rammen for kulturen i forbindelse med Brøndby-kampene. 

Jesper Jørgensen uddyber:

- Vi skal udfordre hinanden. Vi skal udveksle synspunkter - også uenigheder - undervejs. Vi skal nå i mål. Og vi skal forpligte hinanden på det, der bliver aftalt.

Stærk duo i spidsen for fanarbejdet

Som led i planen om at styrke den positive fankultur har Brøndby IF tilknyttet to personer, der forstår miljøet og mangfoldigheden på tribunen. Som tidligere skrevet blev Lasse Bauer i december ansat som ny fankoordinator - det kan du læse mere om her - og senest er Esben Friis kommet til som ny projektmedarbejder.

- Esben Friis kommer fra det aktive fanmiljø omkring Brøndby IF. Han har et stærkt drive og kan samle folk omkring en sag. Det er ikke nogen hemmelighed, at Esben tidligere har været involveret i episoder, som Brøndby IF ikke ønsker at blive associeret med. Det er både vi og Esben åbne og ærlige omkring, og vi har en fælles forståelse af, at det hører fortiden til, siger Jesper Jørgensen og fortsætter:

- I samtalerne med Esben har det været tydeligt, at hans netværk, hans kendskab til de aktive fangrupperinger og ikke mindst hans personlighed bliver et stærkt aktiv i den vigtige rolle, han får i klubben.

Også Brøndby Kommune har valgt at bakke op omkring ansættelsen af Esben Friis som en del af det fanprojekt, Brøndby IF og de øvrige parter sætter i gang de næste måneder. Brøndby Kommune støtter aktivt Esbens ansættelse på den måde, at han ikke kun vil arbejde for Brøndby IF, men ligeledes vil have arbejdsopgaver for kommunen som gadeplanskonsulent. 

I det arbejde vil Esben få med de unge mennesker i Brøndby Kommune at gøre, der har brug for en person, de kan relatere til, og som har gjort sine egne erfaringer med livet og de udfordringer, det kan bringe.

Esben Friis vil sammen med Brøndby IF's fankoordinator sætte sig i spidsen for arbejdet med den positive fankultur. De to kommer til at køre et tæt parløb og vil på daglig basis have tæt dialog med samtlige fangrupperinger. Sådan at der bliver lyttet til forslag og synspunkter. Og sådan at der bliver fulgt op på det, parterne lover hinanden.

- Vi er overbeviste om, at vi med Esben på holdet har endnu et vigtigt skridt mod en stærkere og mere positiv fankultur. I løbet af de næste måneder vil der komme flere initiativer, der skal sætte ord og handling bag projektet, slutter administrerende direktør Jesper Jørgensen.

Esben Friis har allerede haft sin første arbejdsdag i Brøndby IF.