Dagbog fra Masterclass-træningslejren (dag 4-6)

01.03.2016 14:40

Læs dagbogen fra dag 1-3 ved at klikke her.

Dag 4 på Masterclass’ træningslejr i Tyrkiet

Oven på mandagens kampe var drengene fra U12-U17 atter tilbage på træningsbanen. Træningen var ’dagen derpå’ helliget til restitution og sociale aktiviteter. U19-drengene, som havde spillet en dag tidligere end de resterende årgange, fik omvendt lov at give den gas på træningsbanen. Programmet for de ældste bød således på to træningspas, herunder et smut forbi hotellets styrkelokale.

Efter aftensmaden samledes alle spillere samt trænere/ledere på hotellets bane for at overvære træningslejrens mest ”betydningsfulde” match, nemlig træner/leder-kampen. Traditionen tro dystede trænere/ledere fra de yngste hold (U12-U14) mod trænere/ledere fra de ældste hold (U15-U19) om æren og den uvurderlige håneret på kontoret. For andet år i træk trak ’de gamle’ sig sejrrigt ud af det intense opgør, hvor den legendariske holdleder fra U15, Elon Sander, nok en gang blev hyldet som kampens ubestridte Man of the Match.

Nedenfor fremgår, hvad de respektive hold beretter om træningslejrens fjerde dag.

U19

//Ramus Grosen (med det røde hår)

U17

Vi startede dagen med en omgang træning, hvor holdet var delt i to. Nogle spillere havde restitutionstræning med Michael, den fysiske træner. Bagefter fik vi lov til at tage i poolen - det var dejligt, og vi fik slappet af.
Til dagens anden træning fik vi endelig lov til at spille på mål. Efter vi var færdig med træningen, skulle vi prøve vores grænser af med en omgang talent. Super sjovt og hyggeligt. Vi slutter dagen af med Champions League.

// Mini, Bertram & Jetrim

U15

U14

Dagen startede tidligt for U14-spillerne, som skulle træne allerede kl. 8:30. Dette betød, at der var morgenmad kl. 6:30 og derefter hvile på værelserne frem til busafgang. 
Træningen var rigtig god. Der blev arbejdet med vores genpres og det høje pres. 

Efter træning var der hvile og frokost. Senere på dagen mødte spillerne op nede ved poolen i afslappet stil, hvor de skulle på date med hinanden, en såkaldt ”spillerdate”. Her skulle spillerne øve sig i at rose hinanden, hvor der blev taget udgangspunkt i deres fodboldfaglige og sociale evner. 
Der blev skrevet om hinanden, og efterfølgende var der et minuts speeddate, hvor de skulle fortælle hinanden det, de havde skrevet. Der blev rost, grint og smilet rigtig meget hos spillerne. 

Senere på eftermiddagen var der igen træning, og der blev arbejdet rigtig hårdt igennem på banen. 

// Assisterende træner Christian Sørensen

U13

Dagens første træningspas handlede naturligt nok om restitution, men da drengene selv gav udtryk for, at de var klar, så var der noget mere intensitet i andet træningsspas, hvor der blev arbejdet med forsvarsspil til erobringsspil.
Om eftermiddagen var der spillersamtaler med individuelle klip. Dagen sluttede med et kort holdmøde om sund fornuft :-)

// Cheftræner Morten Corlin

U12

Dagen begyndte med et godt træningspas og efterfølgende frokost. Derefter var der endnu et træningspas på programmet, men da vi kom hen til banerne var der pænt højt musik fra en højtaler. Vi skulle have en anden træner i dag. Mentalcoach Christian Engell kom og trænede os. Det var meget anderledes, fordi vi skulle lave nogen brasilianske øvelser. Efter det skulle vi lave lidt om England. Det handlede meget om duelspil.

Da vi var kommet hjem, gik mange af os ned til baren og tog en kop varm kakao, mens andre snuppede en kop juice eller to. Da trænerne kom hjem, skulle vi slappe af i en halv time, inden vi havde møde med nogle af de ældre spillere, som vi kan lære meget af. Ved aftensmaden snakkede de fleste med Christian Engell, og derefter skulle vi op på værelserne og slappe af i 2-3 timer, inden det var tid til at overvære træner/leder-kampen. Det var en god kamp, og Elon var banens bedste spiller! Det var dagen for i dag.

// Kold, Hugo &  Deniz

Dag 5 på Masterclass’ træningslejr i Tyrkiet

Om onsdagens stod den igen på træning for alle hold. De ældste årgange havde kun et enkelt formiddagspas, hvor der blev arbejdet taktisk frem mod opstartens sidste testkamp om torsdagen. Eftermiddagen var helliget til hvile og individuel kampevaluering, inden mentalcoach Christian Engell om aftenen rundede sit ugentlige forløb om selvtillid af.

Nedenfor fremgår, hvad de respektive hold beretter om træningslejrens femte dag.

U19

//Amir Al-Ammari & Nicklas Halse

U17

Fokus på forskellige ting i dag. Blandt andet har vi lært, at man skal overholde tiderne, ellers får det konsekvenser. Derudover har vi fået nogle mentale værktøjer til at kunne præstere under pres. 

Vi har haft en lidt hård uge med mange træninger og masser af varme at vænne sig til, så vi trænede "kun" én gang i dag, da vi også har en svær kamp i morgen.

Efter træningen havde vi lidt fritid, hvor vi godt måtte gå i poolen og slappe lidt af, men det var selvfølgelig begrænset. 

Det var godt at bruge noget tid sammen med holdet og have det lidt sjovt sammen. 

// Christian, Anton & Selmin

U15

// Eslund, Ydell & Rossil 

U14

En masse træning var på programmet, og om aften var det mentaludvikling hos Christian Engell fra Superligaen-truppen. Morgentræningen havde højt niveau og den efterfølgende eftermiddagstræning ligeså. Ved den træning var det assisterende træner Christian Sørensen, der havde ansvaret sammen med U12's assisterende træner, Mathias Foldgast, og T+Træner Kenneth Brogaard. Der blev arbejdet med omstillingsspilet, og spillerne trænede virkelig igennem. Om aften var Christian Engell på, og der blev arbejdet videre med temaet ”selvtillid”, et ord man må sige hele Masterclass rigtig har taget til sig. 

// Assisterende træner Christian Sørensen 

U13

En god dag med sol og sommer. To gode træningspas, men drengene er ved at være lidt møre, så intensiteten var lav, hvilket var ok på dette tidspunkt. Vi havde fokus på individuelle færdigheder.
Efter aftensmaden var det tid til at se lidt video fra vores kamp og følge op på lørdagens møde med Christian Engell. Dagen sluttede med træner/leder-kamp på hotellets bane. Det var ikke kønt, men forløb uden skader.

// Cheftræner, Morten Corlin

U12

Til dagens træning blev vi delt op i offensiv og defensiv. De offensive gik med Mathias og Filler, og de defensive gik med Frank. De offensive øvede indlæg og indløb, mens de defensive øvede clearinger. Vi prøvede også en øvelse, vi ikke har prøvet før. Den hedder Atletico. Den går ud på, at man spiller possession, og når man har erobret den, kan man vende spillet på en af kanterne, som laver et indlæg, og dem, der erobrede, kunne score.

Endnu en træning ventede, inden vi spiste aftensmad med U15. Det var meget hyggeligt at spise og snakke med U15-drengene .Vi var til møde om chimp og champ og Hys råbte hele tiden Riza.

// Marc, Kasper & Melih

Dag 6 på Masterclass' træningslejr i Tyrkiet

Træningslejrens sidste hele dag bød kampe for alle årgange. U12, U13, U14, U15 og U19 mødte alle Antalyaspor. U12 led endnu et knebent nederlag i en målrig affære. Omvendt blev det til sejre for både U13, U14, U15 og U19 – det til trods for at alle hold spillede en årgang op. U17 fik lov at bide skeer med et dygtigt, schweizisk mandsskab, Grashoppers U18, hvor det blev til en overbevisende schweizisk sejr.

Om aftenen var der planlagt finale i ”Brøndby har talent”, hvor to grupper fra hver årgang skulle fremføre deres alternative forsøg på talent. Vinderne af Masterclass’ helt egen talentkonkurrence blev U19-drengene Marco, Oliver & Gregers. Med nogle veludførte parodier på U17-cheftræner, Albert Capellas og U19-cheftræner Auri Skarbalius fik drengene hele salen til at grine højlydt. De tre spasmagere sikrede et godt grin denne sidste aften af Masterclass’ træningslejr 2016.

U19

 

// Janus Samuelsen

U15

// Oliver Høgsberg, Filip Dobrila Kangeman & Mateo Lombart

U14

Alle havde set frem til torsdag, da det er kampdag for hele Masterclass på træningslejren. Trænerne var ude for at se U19, og spillerne fik hvilet og ladet op til kamp. Kampstart var kl. 18:30, og det blev en rigtig god kamp fra vores side. Vi vandt 5-0 og scorede nogle flotte mål. Vi var rigtig gode i vores genpres og det høje pres. 

Om aften var det "Brøndby Har Talent"-finalen, og det var en rigtig god aften med en masse sjove indslag. 

// Assisterende træner, Christian Sørensen

U13

Ingen formiddagstræning - i stedet var der holdmøde for U12 ogU13 om spillestil og selvtillidsøvelser. Mødet om spillestil foregik via ”Kahoot”, som de fleste drenge kender fra skolen. Drengene blev sat sammen 2 og 2, hvor de fortalte hinanden, hvad de kan gøre for at vinde deres selvtillid tilbage, såfremt de har mistet den. Herefter gik der lidt ”co-operative learning” i den, da drengene stod i en såkaldt ”double circle” og fortalte hinanden først, hvad de er dygtige til, og herefter hvad de skal forbedre.

Kl. 18:30 var der kickoff mod det lokale hold, Antalyaspor. De kom med masser af energi og højt pres, men der var igen niveauforskel på os og modstanderen, og vi vandt igen 6-0.

// Cheftræner Morten Corlin

U12

Torsdagen gik med at hvile og få ladet op til aftenens kamp mod Antalyaspor. I kampoplægget blev der lagt vægt på, at drengene skulle komme ud med en vanvittig vildskab i presset. De skulle arbejde sammen som et hold og virkelig få arbejdet på selvtillidstræningen, der var gennemgået aften forinden med Christian Engell. Det lykkedes til fulde, og de første 30 minutter af kampen er noget af det bedste, dette hold har præsteret. Vi dominerede kampen, og der var et tydeligt udtryk i holdet i forhold til Brøndby Masterclass-spillestilen. Resultatet gik desværre ikke som ventet, og vi burde have vundet. Vi ender med at tabe 8-7 efter en helt vild kamp med dejlig tænding på. Der er desværre den udfordring, når vi spiller på 11-mandsmål, at vores drenge ikke er særlig høje, og så kommer der mange mål i kampen.

Om aftenen blev der gennemført "Brøndby Har Talent", hvilket var en stor succes. Der blev grinet igennem, og det var dejligt at opleve hele Masterclass stå sammen denne aften, som de har gjort hele ugen.

Det har været en lærerig tur for drengene og ikke mindst også for os trænere. Vi har ikke en finger at sætte på drengenes præstationer. De har rykket sig både på og uden for banen. Alt i alt i en rigtig god tur, og det bliver spændende at følge op på arbejdet hjemme i Danmark.

// Foldgast & Filler

Læs dagbogen fra dag 1-3 ved at klikke her.