Frank gør status over det blågule efterår

23.12.2014 09:21

- Vi går efter flere sejre næste sæson.

Sådan lød rubrikken i en artikel her på brondby.com med cheftræner Thomas Frank efter sidste spillerunde i maj. Indtil videre er den mission lykkedes. Otte sejre i 17 Superliga-kampe er det blevet til i dette efterår, mens de blågule for et år siden var noteret for seks efterårssejre i 18 forsøg.

Selv om man lægger to pokalsejre og otte clean sheets oveni, får det imidlertid ikke Thomas Frank til at erklære sig tilfreds med første halvsæson. Det skyldes flere ting, forklarer han, men summen har resulteret i et bundniveau, som har været lavere end både trænere og spillere selv forventer.

- Jeg er ikke ubetinget tilfreds. Resultatmæssigt er fodbold sort/hvidt, men spillemæssigt og i det daglige arbejde er der mange nuancer. Man kan ikke pege på en enkelt ting som årsag til, at det ikke har fungeret optimalt hele vejen. Det er et puslespil af mange små elementer, og det kan give udsving. Derfor handler det om at arbejde systematisk og struktureret. Med kontinuitet. Det er dét, der virker, og sådan kommer vi til at fortsætte med at arbejde, understreger Thomas Frank, da brondby.com sætter ham stævne for at gøre status over den blågule efterårssæson.

- Vi har haft nogle udfald – fx de to Hobro-kampe og nederlaget til FC Nordsjælland – som på ingen måde er acceptable. Vores bundniveau har været for lavt. Det hverken kan eller vil vi løbe fra. Vi kommer til at arbejde hårdt på at løfte det, for vi vil opnå det stabile niveau, som vi viste i foråret. Omvendt skal vi også huske, at vi på mange områder rent faktisk har rykket os og har præsteret, siger Brøndby-cheftræneren og tilføjer:

- Eksempelvis har vi holdt nullet i otte ud af de 17 efterårsrunder – altså i godt halvdelen af kampene. Derudover har vi nået vores mål om at gøre Brøndby Stadion til et fort igen. Syv sejre, en uafgjort og et nederlag kan vi godt være stolte af. Vi har ligeledes formået at rejse os med sejre efter de seneste nederlag til Hobro og FC Nordsjælland, og det er vigtigt, at vi opbygger og fastholder den ’bounce back’-evne efter dårlige præstationer. Det er en vigtig del af arbejdet med at bygge et tophold.

De næste procenter kræver benhårdt arbejde

Det samme gælder den kontinuitet og systematiske tilgang, som skal sørge for, at der bliver jagter procenter hele vejen rundt.

- Vi har en kritisk tilgang til tingene i vores organisation, og vi går op i at arbejde med stort mod, kvalitet, passion, fællesskab og overskud i vores hverdag. Det er en vigtig balance, og den mestrer vi rigtig godt, synes jeg. Vi har en god træningskultur, og vi har snakket med spillerne om, at det kræver benhårdt arbejde at få de næste procenter med, siger Thomas Frank.

- Vi løftede os meget allerede i sidste sæson, så vi er faktisk i gang med at forbedre en stærk tid sat i et maratonløb. Det sker ikke over natten, men forventningerne er høje, og det er med rette. Det skal vi kunne håndtere. Derfor har det også været godt at se unge spillere som Dario (Dumic, red.) og Holst lægge yderligere på deres niveau her i efteråret, for bare at tage et par eksempler. Der er flere, som har løftet sig, men der er også spillere, vi skal have løftet i fællesskab. Ringen slutter så med det kollektive bundniveau, som jeg omtalte tidligere, tilføjer cheftræneren.

I øjeblikket har det rakt til en fjerdeplads i tabellen. Her sluttede de blågule i sidste sæson, og målsætningen har derfor været at træde minimum et trin op.

Her ved vinterpausen er der fire point op til Randers på tredjepladsen, og Thomas Frank tror stadig på den sportslige målsætning.

- Min tro på en forbedring af fjerdepladsen er stadig intakt. Det er inden for rækkevidde, og når vi får Elmander og Agger med i flere kampe sammen, får vi også en ekstra indsprøjtning i forhold til erfaring og lederskab i vores mix med de unge. Derfor ser jeg også frem til en god, lang opstart, hvor vi kan arbejde med tingene fysisk såvel som taktisk, lyder det fra cheftræneren, som ikke kun ønsker at indfri klubbens og egne forventninger, men ligeledes give noget tilbage til fansene.

- Vi har været hjulpet godt på vej af den fantastiske opbakning fra vores fans, og jeg håber, at vi i fællesskab kan være med til at give hinanden gode oplevelser igen til foråret. Vi er i hvert fald taknemmelige for støtten, og der er ikke noget, vi hellere vil, end at give dem noget at juble over. Stor tak til alle jer, som støtter os igennem tykt og tyndt. Det hjælper at mærke, at alle i og omkring klubben står sammen.