Masterclass-oversigt: Målfest og overtidsscoring i fremragende weekend

25.10.2021 17:17

U17-drengene fulgte deres comeback i Randers op med to sejre, mens U19 scorede hele otte mål, da OB lørdag lagde vejen forbi. Dermed blev den forgangne uge en perfekt en af slagsen med tre sejre ud af tre mulige for vores to ældste ungdomshold.

Blandt vores øvrige ungdomshold var kun U15 i aktion med en 1-1-kamp mod OB. U14 havde en friweekend før lørdagens udekamp mod Farum BK, mens U13´s efterårssæson allerede er forbi.

Målfest mod OB
Ovenpå et frustrerende nederlag mod Randers FC var det et sultent og anderledes skarpt U19-hold, som i lørdags tog imod OB. Allerede ved pausen viste måltavlen 4-0, inden Christian Sørensens tropper cruisede sæsonens femte sejr hjem.

Den målrettede indsats på træningsbanen for at bringe flere spillere med i modstandernes felt gav pote.

- Først og fremmest var vi skarpere til at få de løb ind i feltet, som kunne gøre ondt på dem. Vi lavede nogle gode chancer på det og ramte et højt niveau i vores afslutninger, fortæller cheftræner Christian Sørensen og uddyber, hvad der ellers lykkedes særligt godt i 8-2-sejren.

- Vi stod tættere i kæderne og går mere mod bolden i presset. Der fik vi nogle bedre situationer. Generelt var vi også skarpe på vores omstillinger. Vi var ikke kun skarpe omkring feltet, men også til at løbe med og angribe med flere spillere. Alle vores mål blev scoret tæt inde omkring målmanden og to af dem på bagstolpen. Så det var godt.    

Cheftræneren var generelt glad for at se sine spillere rejse sig fra den dårlige sidste halve time i Kronjylland.

- Noget af det sidste, som vi snakkede om, inden vi gik på banen, var, at vi havde noget at revanchere fra de sidste 30 minutter i Randers. Denne gang skulle vi stå med en indsats, som vi kunne være tilfredse med. Det skulle vi bevise. Og det må man sige, at vi fik gjort. Vi kom godt ud og vinder første halvleg 4-0 og kommer også forholdsvis hurtigt på 5-0 i anden halvleg. Det var en god reaktion. 

Trods at have afgjort kampen allerede tidligt i anden halvleg nettede vores U19-drenge yderligere tre gange i den resterende del af opgøret. Det blev dog også til to OB-kasser, og selvom Christian Sørensen erklærer sig tilfreds med sine spilleres konstante offensive ærgerrighed, erkender han, at der også er ting at arbejde på frem mod lørdagens udekamp mod FC Midtjylland.

- Det er klart, at det er vigtigt for os, at vi bliver ved med at køre på og score. Vi vil selvfølgelig altid gerne holde nullet, men vi har også respekt for, at OB har deres store muligheder.

- Det er klart, at kampen får et andet forløb, når man fører 5-0. Så er det bare nogle andre ting, der spiller ind, end hvis kampen er tættere. Du kan ikke undgå at slække lidt på tingene. Der var mange gode ting, men der var også en del situationer, hvor OB godt kunne have lavet nogle mål. Det skal vi have set på. 

Ovenpå sejren mod OB er Christian Sørensen fuldt bevidst om, hvad truppen præcis skal bruge de kommende træningsdage på og dernæst sætte i spil i Herning.

- Det bliver nogle af de samme ting, som vi arbejdede med op mod OB-kampen. Vi har ikke vist os at være stabilt gode til at komme ind i feltet. Nu lykkedes vi med det i én kamp. Nu skal vi vise, at vi kan gøre det igen mod FC Midtjylland.

- Så er der nogle ting i forhold til vores pres, som vi gerne vil blive lidt stærkere på. Vi har for mange perioder, hvor vi bliver spillet lidt for langt ned, og de får vendt spillet lidt for meget på os. Der ved vi, at FC Midtjylland er rigtig gode også. Så der skal vi arbejde på at blive bedre, slutter cheftræneren.

Stillingen i U19 Ligaen kan ses lige her.

Brøndby IF 8-2 OB
1-0 Mathias Kvistgaarden
2-0 Bertram Kvist
3-0 Bertram Kvist
4-0 Yousef Salech
5-0 Mathias Kvistgaarden
5-1
6-1 Marinus Larsen
7-1 Mathias Kvistgaarden
7-2
8-2 Yousef Salech

Startopstillingen:
4. Cornelius Allen
6. Oliver Jeppe
8. Marinus Larsen
9. Yousef Salech
10. Mathias Kvistgaarden
11. Valdemar Kwasniak
15. Matteo Grosso
16. Lucas Ziegler
18. Filip Andersen
20. Malek Bakhit
22. Bertram Kvist

Bænken:
1. Malthe L. Schou
3. Magnus Ravn
5. Lukas Mosgaard Sloth Larsen
13. Benjamin Luka Kold Rasmussen
14. Oscar Hessner Sejrup
19. Solomon Opoku

 

Decimeret U17-hold vinder i overtiden
Lyngby Boldklub og dernæst OB blev besejret med 3-2, da vores U17-mandskab spillede sig op på førstepladsen i U17 Ligaen.

Sejren mod Lyngby Boldklub blev kæmpet hjem på en våd og blæsende onsdag eftermiddag. Gæsterne bragte sig foran på et flot langskud efter bare otte minutter, og selvom målet i de følgende minutter virkede til at ryste vores drenge en anelse, vandt vi langsomt overtaget.

Dominansen førte til tre kasser, hvilke sendte drengene mod en sikker sejr, indtil Lyngby Boldklub tre minutter før tid reducerede på et hjørnespark. Ikke desto mindre holdt vi hjem og snuppede de tre point.

- Det var en kamp, hvor vi sad på det. Vi lavede mange chancer, fortæller cheftræner Sune Jensen og forklarer, hvorfor hans spillere dominerede begivenhederne.

- Vores pres sad godt. De kunne ikke spille sig ud af det og måtte sparke lange bolde. Vi kom selv let forbi deres første pres, så vi fik sat mange angreb i gang. På den måde var vi klart det bedste hold.

I lørdagens kamp mod OB fik Sune Jensens tropper en anderledes god start. Måltavlen viste 2-0 efter 10 minutter. Alligevel skulle også den kamp blive tættere, end cheftræneren havde ønsket sig.

- Da vi kommer foran 2-0, er det, som om at vi puster lidt ud. Der lukker vi OB lidt ind i kampen, og de får så scoret til 2-1 inden pausen. 

Anden halvleg skulle udvikle sig til en jævnbyrdig affære med muligheder i begge målfelter. Med et kvarter igen blev vi desværre reduceret til 10 mand, hvilket OB syv minutter senere udnyttede til at bringe balance i regnskabet. 

- Da vi bliver en mand i undertal, presser de os lidt ned. Ved 2-1 tænker drengene, at vi bare skulle forsvare føringen hjem. Men da de scorer til 2-2, så vil vi gerne op at jagte sejren. Selvom vi var en mand i undertal, var vi ikke tilfredse med kun at få uafgjort, siger Sune Jensen og fortsætter:

- Vi rokerer lidt rundt og får sat holdet lidt anderledes op. Vi ændrede måden at presse på. Men der skete også noget med det mentale hos drengene. De ville op at jagte vindermålet. Det var en stærk reaktion. 

Og den stærke reaktion betalte sig. For i overtiden lykkedes det os trods undertallet at nette sejrsmålet.

- Det var forløsende. Men det var også en kamp, som aldrig skulle være blevet så spændende. Det talte vi om bagefter. Vi skulle være fortsat og have holdt intensiteten, efter vi kom foran 2-0, lyder det fra Sune Jensen, som dog samtidig understreger, at han er begejstret for sine spilleres viljestyrke.

- De har jo vist, at de som hold er stærke i modgang. De lader sig ikke slå ud. De bliver ved med at køre på. Det var meget positivt, at de kan hive sig selv op, selvom der er modgang. Det er en god kvalitet. 

Cheftræneren ser nu frem mod en tur til Herning og et møde med FC Midtjylland på lørdag.

- Vi skal arbejde på at blive endnu bedre til det, som vi gerne vil. Vi havde gode præstationer mod både Vejle Boldklub, Randers FC og Lyngby Boldklub, men satte point til i to af kampene. Vi synes ikke, at vi var helt lige så gode mod OB, men får alligevel sejren. Så på den måde skal vi bare arbejde videre på, at vores præstationer bliver gode.

Stillingen i U17 Ligaen kan ses lige her.

Brøndby IF 3-2 Lyngby BK
0-1
1-1 Noah Nartey
2-1 Adam Claridge Jensen
3-1 Adam Claridge Jensen
3-2

Startopstillingen:
1. Noah Emil Sømmergaard
5. Matteo Grosso
9. August Harritsø
10. Noah Nartey
11. Mads Beyer Pasternak
13. Oscar Schwartau
14. Benjamin Kold
15. Kean Tran
19. Erem Øzkul
20. Adam Claridge Jensen
22. Waldemar Bjergfelt

Bænken:
3. Mikkel Rohde Durlev
8. Mathias Jensen
16. Rasmus Sommerlund Eriksen
17. Lukas Larsen
18. Saman Jalaei
21. Mohamed Salah Ali

Brøndby IF 3-2 OB
1-0 Oscar Schwartau
2-0 Selvmål
2-1
2-2
3-2 August Harritsø

Startopstillingen:
6. Ludwig Vraa
8. Mathias Jensen
10. Noah Nartey
11. Mads Beyer Pasternak
13. Oscar Schwartau
14. Benjamin Kold
15. Kean Tran
16. Noah Emil Sømmergaard
17. Lukas Larsen
19. Erem Øzkul
20. Adam Claridge Jensen

Bænken:
1. Malthe L. Schou
3. Mikkel Rohde Durlev
9. August Harritsø
18. Saman Jalaei
22. Waldemar Bjergfelt