Brøndby IF: V-V-U-V-V (13 ud af 15 mulige point)
FC København: V-V-T-V-V (12 ud af 15 mulige point)

14.05.2023 Brøndby IF 1-3 FC København
30.04.2023 FC København 0-1 Brøndby IF
16.10.2022 Brøndby IF 1-1 FC København

Vinkler om kampen
Brøndby IF er ubesejrede i deres seneste 13 Superligakampe, hvilket dog er et stykke fra klubrekorden på 27 Superligakampe i træk uden nederlag (august 2017 til maj 2018).

Brøndby IF’s 44 mål i denne Superligasæson er fordelt 24-20 på henholdsvis 1. og 2. halvleg.

Defensiven har lukket 20 mål ind i denne Superligasæson. Blot tre af de 20 mål er faldet i 1. halvleg mod 17 mål i kampenes sidste 45 minutter.

Tre spillere deler 1. pladsen på Superligaens topscorerliste med 10 træffere, den ene er Brøndbys Nicolai Vallys mens de to andre er Alexander Lind (SIF) og Cho Gue-Sung (FCM).

I de to klubbers 105 tidligere møder i Superligaen, der har Brøndby IF vundet 29 af kampene, 25 er sluttet uafgjort og 51 kampe er vundet af FC København. Målscoren i de 105 opgør er 118-148 med Brøndby IF nævnt først.

54 gange har Brøndby IF mødt FCK på udebane i Superligaen, og her er det blevet til 10 Brøndby-sejre, 13 uafgjorte og 31 sejre til københavnerne. Målscoren lyder på 54-85.

Skulle Brøndby IF holde nullet på mandag, vil det være 3. udekamp i træk i Superligaen mod FC København, at Brøndby tager hjem fra Parken med et clean sheet. De to foregående udekampe mod FCK er endt 0-0 og 0-1, altså en Brøndby-sejr i april 2023.

Ender det med endnu et clean sheet mod FC København på mandag, vil Brøndby IF for første gang nogensinde i Superligaen, have holdet nullet i tre udekampe i træk mod FCK.

Brøndby IF topper listen over flest clean sheets i denne sæson. De blågule har holdt nullet 10 gange, hvilket er et mere end AGF og FC København der deler 2. pladsen på listen.

I denne Superligasæson er Nicolai Vallys – med 1.913 minutters spilletid – den Brøndby-spiller med allerflest minutter på græs. På de efterfølgende pladser kommer Daniel Wass og Jacob Rasmussen med henholdsvis 1.716 og 1.710 minutters Superliga-aktion.

Otte gang før har Brøndby IF spillet Superliga på datoen 1. april, og seks af dem er vundet, en er sluttet uafgjort og blot en enkelt af de otte kampe endte med et nederlag. Det var et 1-2-nederlag i 2001 til … FC København.

Brøndby IF har scoret først i 43 af de 105 tidligere Superligakampe mod FC København med 26 sejre, syv uafgjorte og 10 nederlag som resultat. Omvendt har FC København scoret først i 54 tilfælde, hvilket for Brøndby IF har resulteret i tre sejre, 10 uafgjorte og 41 nederlag.

Skulle der blive dømt et straffe på mandag, er der stor chance for en scoring – for i denne Superligasæson har Brøndby IF scoret på fire ud af fire forsøg mens FC København har scoret på alle deres tre forsøg.

Sidst Brøndby og FCK tørnede sammen i 23. spillerunde var i 2015. Dengang så 22.020 tilskuere de to klubber spille uafgjort 0-0.

Brøndby IF har spillet 75 Superligakampe på en mandag, de er endt med 42 sejre, 14 uafgjorte og 19 nederlag. På udebane lyder mandagsstatistikken på Brøndby 18 sejre, fem uafgjorte og ni nederlag i 32 kampe.

Mål og minuttal i Superligakampene mellem Brøndby IF og FC København
Total antal mål: 266
1. halvleg: 110 (41%)
2. halvleg: 156 (59%)

Mål i 1. halvleg: 35 i 1'-15' minut, 35 i 16'-30' minut og 40 i 31'-45' minut.
Mål i 2. halvleg: 41 i 46'-60' minut, 49 i 61'-75' minut og 66 i 76'-90' minut.
Mål scoret i det 90. minut: 25

Selvmål, røde kort og straffespark
Selvmål: 5 (BIF 3, FCK 2)
Udvisninger: 17 (BIF 7, FCK 10)
Straffespark: 26 (BIF 9 (8 mål), FCK 17 (12 mål))

Dommerne
Søndagens dommer er den 36-årige Sandi Putros. Han er i gang med sin 8. sæson som Superligadommer og har indtil videre dømt 135 Superligakampe. Brøndby IF har været det ene hold i 20 af de 135 kampe, og de blågule har vundet 14 af kampene mens de resterende seks kampe er fordelt ligeligt på uafgjorte og nederlag.

To gange før har Putros dømt en Superligakamp mellem Brøndby IF og FC København. Begge kampe var i Parken og begge i april måned:

18.04.2022: FC København 2-0 Brøndby IF
30.04.2023: FC København 0-1 Brøndby IF

Linjedommere: Steffen Beck Bramsen og Victor Skytte
4. dommer: Jens Maae
VAR: Michael Tykgaard
AVAR: Jesper Dahl