Robert Hendel

Jagvir Singh Sidhu: Skal bidrage med udfordrende spil

27.10.2021 09:42

Aalborg Freja er på pokalmenuen i morgen aften på Aalborg Portland Park, der ikke helt overraskende ligger i … Aalborg.

Modstanderen, der til daglig huserer i Serie 1, skal stå over for et Brøndby-mandskab, der godt kunne tænkes at rumme nogle af truppens unge spillere. En af dem er Jagvir Singh Sidhu, der har fået spilletid i tre af denne sæsons kampe i den bedste række samt i pokalsejren over Allerød FK, hvor han også kom på scoringstavlen.

Han glæder sig til kampen i det nordjyske, hvor han håber på at være med og kunne gøre en forskel. Men han har samme tilgang til alle kampe, hvor cheftræner Niels Frederiksen sætter ham på banen.

- Jeg skal gribe chancen, når den byder sig og så bare gå ind og nyde det. Min rolle er at bidrage med et offensivt og udfordrende spil, så jeg forhåbentlig kan skabe nogle chancer, lave nogle assists og måske score et mål, lyder det fra den 20-årige offensivspiller, der er glad for pokalkampene mod lavere rangerede modstandere.

- Det kan give en mulighed for os unge spillere for at vise os frem, og det er vigtigt for os at bruge de minutter, vi får, til at udvikle os. Man vil jo gerne ind i kampene, og når der kommer en pokalkamp som den i morgen, så har man da en forhåbning om, at nogle af os unge spillere, der ikke får så meget spilletid i 3F Superligaen, får chancen.

Kampe med noget på spil
Én ting er trænings- og reserveholdskampe, noget andet er kampe med noget på spil – kampe hvor udfaldet efter sidste fløjt har afgørende betydning for den igangværende og i flere tilfælde den kommende sæson. Men det betyder ikke, at Jagvir føler et pres inden kampen.

- Det er ikke et pres, men en spænding. Det er kampe, hvor der er noget på spil modsat reservekampene. Selvfølgelig betyder de også noget, og man vil gerne vinde dem, men hvis man taber, så taber man, og så er det videre. I pokalkampe ryger du jo ud, hvis du ikke vinder, så det er noget helt andet, og jeg glæder mig og håber på så mange minutter som muligt.

Med mange talenter i truppen er der også kamp om spilletiden, men for hierarkiet blandt de unge spillere har det ingen betydning. Heller ikke selv om der er spillere tættere på spilletid end andre.

- Jeg synes ikke, jeg mærker noget hierarki blandt os unge spillere. Vi er alle på lige fod og hjælper hinanden og kan glæde os på hinandens vegne. Vi arbejder alle på de ting, vi skal blive bedre til for at få spilletid. Jeg skal jeg rykke mig der, hvor jeg ikke er så stærk endnu – for eksempel i spillet uden bolden, og så skal jeg bygge på og blive ved med at vise de ting, jeg kan.

Du kan se vores pokalkamp mod Aalborg Freja på DR2 i morgen. Der er kickoff kl. 18:00.