Den vigtige sejr

21.03.2001 00:00

Det var en utrolig vigtig sejr vi fik i dag. Sådan lyder det ofte fra trænere og spillere. Det er således en af fodboldens meste brugte klicheer. Ikke desto mindre er det ordene hele Brøndby IF bruger når 3-1 sejren på udebane over Viborg FF skal beskrives. Med søndagens tre point er Brøndby IF igen med i topstriden om det danske mesterskab

- Sejren på Viborg Stadion betyder meget for os. For det første fordi vi viste at vi var i stand til at vende en kamp da det så allermest sort ud. For det andet er der den psykologiske effekt i at vinde på et stadion hvor vi ikke har vundet siden 1996. Det giver øget selvtillid hos spillerne.

Netop spørgsmålet om selvtillid spiller en stor rolle i Hareides vurdering af kampen.

- Nogle gange har man en tendens til at gøre modstanderne mere skræmmende end de er, og det kommer uvægerligt til at sætte sit præg på spillet. Det har vi måske gjort i vores andre opgør på udebane mod Viborg, men i søndagens kamp fik vi endelig rystet det 'traume' af os.

En halvleg til hver

Kampen mod Viborg kan vurderes som to kampe i sig selv: Viborg vandt den første både resultat- og spillemæssigt, hvorimod Brøndby-spillerne satte sig effektivt på den anden.

- Frem for alt beviste vi mod Viborg at vores fysik er i orden. Som kampen skred frem, blev hjemmeholdets spillere trætte, og der blev plads til vores kontraer. Og det var i sidste ende det der gav os sejren, lyder det fra cheftræneren.