Masterclass-oversigt: Storformen fortsatte i Aalborg

30.11.2021 15:57

Vores ældste ungdomshold fortsatte en fornem efterårssæson med endnu et par sejre. Denne gang gik det ud over AaB, som både på U17 og U19 blev slået med 4-0 i Aalborg. Også U15 rejste hjem fra det nordjyske med tre point efter en triumf på 2-0 i deres sidste kamp dette efterår.

Dermed står det klart, at U17 vil overvintre på U17 Ligaens førsteplads med 28 point (ni sejre og en uafgjort) for 13 kampe. De nærmeste forfølgere har 26 og 23 point for henholdsvis 11 og 12 kampe.

U19 er fortsat toer i U19 Ligaen (ni sejre og en uafgjort i 12 kampe). Holdet skal en tur til Vejle 11. december, før en velfortjent vinterpause venter.

0-0 ved pausen - 4-0 ved slutfløjt
En målløs første halvleg blev forvandlet til en målfest af en anden halvleg. Efter en jævnbyrdig indledning med chancer til begge hold scorede vores U19-drenge fire kasser i de sidste 45 minutter og sikrede sig dermed den femte sejr i træk.

- Vi fik lidt bedre styr på vores pres. I første halvleg lavede de lidt chancer ved at spille sig ud af vores pres, og det fik vi justeret på. Så fik vi også spillet lidt mere fremad, når vi selv havde bolden. Det gjorde, at vi kunne lægge et større tryk, især omkring deres stoppere, siger Christian Sørensen og forklarer om, hvad der viste sig at blive en ganske effektiv pausesnak.

- Der var to ting. Vi skulle turde frigive nogle flere spillere i vores pres, så vi kunne lave et endnu større overtal omkring bolden. Og så var der det på bolden. Vi skulle turde at spille, hvor der ikke var så meget plads. I stedet for at spille ud på siderne var det vigtigt, at vi blev ved med at true dem ved at spille ind i midten. Det var korte punkter og nogle rimelig overordnede justeringer.

Cheftræneren var generelt fint tilfreds med sit holds præstation.

- Jeg ville selvfølgelig gerne have set et endnu højere niveau i første halvleg. Omvendt er jeg rigtig glad for, at spillerne får justeret. Det er også en erkendelse af, at vi nogle gange møder nogle hold, vi skal ændre noget mod, fortæller Christian Sørensen.

Modsat i den seneste kamp mod Silkeborg IF var vi i stand til at holde modstanderne fra fadet mod slut, hvilket, trods den komfortable føring, betød rigtig meget for både trænere og spillere.

- Vi havde snakket lidt om, at Silkeborg IF´s mål til sidst næsten irriterede os mere, end vi glædede os over sejren. Derfor var det vigtigt for os, at vi spillede kampen færdig, og at vi spillede til 0. Det gjorde vi med stor intensitet, siger Christian Sørensen, hvis tropper dermed holdt buret rent for første gang i sæsonen.

- Det var vi alle sammen glade for. Nu kan vi også sætte hak ved det. Vi synes, at vi har forbedret vores defensiv gennem sæsonen. Så at vi endelig kunne spille til 0 er vi rigtig glade for. 

Ud fra resultatlisten er det nemt at lægge vægt på de mange sejre i træk. Resultaterne er dog ikke det, som betyder mest for Christian Sørensen.

- Det er klart, at det har været godt resultatmæssigt. Men alt det, der fylder mindst lige så meget, er måden, vi vinder på og den udvikling, vi synes, at der er fra kamp til kamp.    

Den kommende weekend byder ikke på nogen kamp, hvorfor U19-spillernes træningsintensitet- og mængde i disse dage er sat en tak i vejret. 

- Det giver mulighed for at spille lidt mere kamp til træning. Vi får set nogle af de spillere an, som måske ikke har spillet så meget, og samtidig øvet os på nogle af de ting, vi gerne vil have justeret lidt til den sidste kamp mod Vejle Boldklub, fortæller Christian Sørensen og uddyber om træningens fokuspunkter:

- Vi vil stadig gerne være endnu mere fremadrettede i vores pres. Ligesom i anden halvleg mod AaB skal vi blive ved med at presse fremad med mange spillere. Og så har vi stadigvæk et lille punkt i vores omstillinger, hvor vi godt kunne tænke os at angribe med lidt flere spillere, end vi gør nu. Så det er noget af det, vi kommer til at bruge de næste uger på, udover at holde spillerne skarpe.

Du kan se hele stillingen i U19 Ligaen lige her.

AaB 0-4 Brøndby IF
0-1 Yousef Salech
0-2 Yousef Salech
0-3 Yousef Salech
0-4 Yousef Salech

Startopstillingen:
1. Jonathan Ægidius
4. Cornelius Allen
6. Oliver Jeppe
7. August Carlsson
9. Yousef Salech
10. Mathias Kvistgaarden
15. Matteo Grosso
18. Filip Andersen
19. Solomon Opoku
21. Joseph Mwamba
22. Bertram Kvist

Bænken:
5. Lukas Larsen
12. Hjalte Andersen
13. Benjamin Luka Kold Rasmussen
14. Oscar Sejrup
16. Frederik Bach Jensen

U17 runder af med klar sejr
U17-holdet vandt sin tredje kamp på stribe og femte af de seneste seks, da AaB blev besejret med stensikre 4-0 i årets sidste ligakamp. En sejr, der faldt efter en præstation, som Sune Jensen var godt tilfreds med.

- Det var en rigtig god præstation, hvor spillerne viste en masse mod og tog initiativet med og uden bold. De turde tage fat i spillet og også presse frem mod bolden. Nogle gange kan det koste nogen steder, når man viser, at man tør gå frem og tage initiativet både med og uden bold. Men det turde spillerne. De leverede en flot samlet kamp. Holdet var gode sammen, siger cheftræneren.

To kasser i de første 15 minutter lagde fundamentet for sejren i en første halvleg, som vores drenge sad totalt på.

- Vi får fat i bolden et par gange og får kørt nogle omstillinger. Vi sidder rigtig godt på kampen og får lavet nogle flotte mål. Efter målene har vi stadig initiativet og presser stadig på. Vi skulle have haft et par mål mere, men får desværre ikke omsat vores spil og chancer. Så vi må gå til pause med 2-0, selvom vi følte, at vi måske skulle have ført med tre.

Efter pausen kom AaB ud med fornyet energi. Ikke desto mindre formåede vi at forblive i kontrol og afvise nordjyderne, indtil det lykkedes os at lukke kampen med to scoringer i de sidste 10 minutter.

Med 28 point og ni sejre i 13 kampe har U17-mandskabet haft et ganske succesfuldt efterår. Ifølge Sune Jensen kunne pointhøsten dog alligevel nemt være blevet større.

- Vi har spillet et rigtig flot efterår, hvor vi føler, at vores spil måske har været til mere, selvom vi har fået over to point i snit per kamp. Vi har haft et par kampe, hvor vi føler, at vi skulle have haft mere med. Præstationsmæssigt har det været rigtig, rigtig flot. Så i forhold til det kunne vi måske godt have haft to-tre point mere. Men sådan er fodbold jo nogle gange, lyder det fra Sune Jensen.

U17-drengene er imidlertid ikke helt færdige med kampe i 2021. 8.-12. december venter nemlig de nordiske mesterskaber på Gothia Park (hjemmebane hos BK Häcken) og Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Her byder turneringen i første omgang på opgør mod GIF Sundsvall, Sarpsborg 08 og AIK Stockholm. Vinderen af gruppen går i finalen.

- Der skal vi bare ned at vise, at vi er et godt hold. Og så må vi se, hvad det fører til, slutter Sune Jensen.

Du kan se hele stillingen i U17 Ligaen lige her.

AaB 0-4 Brøndby IF
0-1 Noah Nartey
0-2 Oscar Schwartau
0-3 August Harritsø
0-4 Jonathan Agyekm

Startopstillingen:
1. Malthe L. Schou
3. Mikkel Durlev
6. Ludwig Vraa
8. Mathias Jensen
10. Noah Nartey
13. Oscar Schwartau
14. Benjamin Kold
15. Kean Tran
17. Lukas Larsen
19. Erem Øzkul
20. Adam Claridge Jensen

Bænken:
9. August Harritsø
16. Rasmus Eriksen
21. Magnus Søndergaard
24. Jonathan Agyekum
28. Waldemar Bjergfelt