Bæredygtig opfindelse på Brøndby Stadion får international opmærksomhed

13.09.2021 14:00

Brøndby IF og Second Sun har gennem det seneste år samarbejdet om et stort 100 procent bæredygtigt solreflektor-system, der kan spejle sollys ned på banen året rundt for at gavne væksten i græsset. Nu er hele 100 kvadratmeter solspejle sat op på stadion, og dermed bliver Brøndby IF’s stadion det første stadion i verden med en bæredygtig og økonomisk løsning til at tilføre græsset den manglende sollys. Flere andre klubber i Danmark, England, Spanien og Tyskland har også meldt sig på banen for at høre mere om Brøndby IF’s case og de foreløbige erfaringer.

- Innovation og ny teknologi er en del af Brøndby IF både på og udenfor banen. Med opsætningen af Second Suns solreflektor-system kunne vi derfor slå flere fluer med ét smæk: Støtte en dygtig teknologisk iværksættervirksomhed, agere bæredygtigt og også gennem systemet opnå en besparelse på den kunstige belysning på banen, fortæller Ole Palmå, der er administrerende direktør i Brøndby IF.

Også medarbejderne, som til daglig har ansvaret for græsset på banen, glæder sig over den nye løsning. Chris Hague, baneansvarlig i Brøndby IF, siger:

- Der er dele af den sydlige banehalvdel, som har brug for mere lys end det naturlige dagslys, det får i dag. Intet er bedre for at få græs til at gro end sollys. Second Sun bidrager med sollys på den banehalvdel, som mangler det, og er en del af den løsning, der afhjælper problemet.

Dansk og international fokus

Second Sun er en mindre iværksættervirksomhed i København med CEO Nicolai Moustgaard i spidsen, og han har været glad for samarbejdet med Brøndby IF.

- Vi er meget glade for samarbejdet med Brøndby IF, som har taget godt imod vores ideer og løsning. Vi har på mange områder nu grundigt testet systemet, og resultaterne viser, at refleksionen af sollyset fra vores spejle reelt gavner væksten i græsset. Opsætningen her har givet genlyd i fodboldverdenen, og vi har fået flere henvendelser fra andre stadions i Danmark og i udlandet – bl.a Spanien, Tyskland og England. Der er ingen tvivl om, at bæredygtige løsninger har holdt sit indtog også i sportsverdenen, siger Nicolai Moustgaard.