Røde Jørgen fylder 80

21.07.2021 10:44

En institution i Brøndby IF’s historie fylder i dag rundt. Jørgen Pedersen kan nemlig fejre sin 80 års fødselsdag, men mens hans borgerlige navn måske ikke ringer nogen klokke for mange, kender de fleste det navn, han normalt kendes under; Røde Jørgen.

Røde Jørgen kan se tilbage på mere end 50 års frivilligt arbejde i Brøndby IF, hvor han startede i 1966, og mens det blågule arbejde nu er skiftet ud med golfbanen, er der stadig tid til at følge med i, hvordan det går holdet. Og med 10 mesterskaber frisk i erindringen kunne Røde Jørgen ikke lade være med at tænke tilbage, da vi tidligere i år kunne løfte trofæet.

- Det var fantastisk. Ingen forventede det, og havde man påstået, at vi kunne vinde mesterskabet i starten af sæsonen, var man blevet stemplet som idiot. Den oplevelse har vi jo haft flere gange i historien, så det gav også et ekstra lag til mesterskabet, synes jeg.

Mellem de 18 huller er der selvfølgelig også tid til at tænke tilbage på de mange minder, Røde Jørgen har med Brøndby IF. Og der sniger sig også én enkelt skuffelse ind.

- Det er svært at fremhæve noget specielt, når man har så mange minder fra et sted. Vores oprykning til Første Division og det første mesterskab står selvfølgelig lysende klart, og det var to fantastiske præstationer. Jeg kan til gengæld nævne den største skuffelse – det var i 1973, hvor vi tabte ynglinge-finalen til Vejle Boldklub med Allan Simonsen på et selvmål 10 sekunder før tid. Men når vi skal 43 år tilbage for at finde den, må det betyde, at der primært har været gode.

Fra alle i Brøndby IF skal der lyde et stort tillykke med fødselsdagen til Røde Jørgen.