Nyt fællesskabsudvalg med fokus på fællesskabet

20.09.2021 08:15

Fællesskab mellem mennesker har altid været kernen i Brøndby IF. Det gælder mellem frivillige trænere og de unge piger og drenge i amatørafdelingen. Det gælder mellem klubben og vores fantastiske fans. Og det gælder fans og fans i mellem. I et nyt projekt er Brøndby IF, Fanafdelingen og Amatørafdelingen gået sammen i et Fællesskabsudvalg, der har sit naturlige fokus på fællesskabet.

Fan-repræsentant i bestyrelsen, Sune Blom, uddyber overvejelserne bag:

- Der er enorme ressourcer til stede i fællesskabet omkring Brøndby IF, ligesom der er en enorm lyst til at bidrage og hjælpe andre. Med Fællesskabsudvalget er håbet, at vi kan agere hurtigere og få omsat en tanke til konkret handling, når de rigtige muligheder opstår. Det er endnu et skridt i den udvikling, vi har set i mange år, hvor vores klub, vores frivillige og alle os fans smelter mere og mere sammen, forklarer Sune Blom. 

Aldrig Alene er mere end en støtte-trøje 

Fællesskabet har, siden corona-pandemien lukkede landet og fodboldstadioner ned, vist sin enorme styrke ad flere omgange - særligt med Aldrig Alene-initiativerne, der har støttet Brøndby IF i en svær tid. Men Aldrig Alene er kommet for at blive og vil fra klubbens side være overskriften på CSR-indsatsen fremadrettet.

- Brøndby IF og klubbens fans udgør Danmarks måske største og stærkeste fællesskab. Temaet Aldrig Alene er for os kernen i det, vi gerne vil mere af, nemlig at bruge fodbolden og klubben til at styrke fællesskabet ved at skabe rammer, der faciliterer og aktiverer fællesskabet omkring klubben, og ved at bidrage til initiativer, der hjælper dem, der står udenfor og har brug for at være en del af et fællesskab. Som klub ønsker vi, at vores CSR-indsats bidrager til især det lokalsamfund, som klubben udspringer fra, og hjælpe dem, der står udenfor eller har brug for fællesskabet, fortæller Brøndby IF’s administrerende direktør, Ole Palmå.

I Fællesskabsudvalget er planen til at starte med at gennemføre et fælles, større hovedprojekt, der kan fungere som CSR-tema for året. Derudover vil udvalget være med til at sikre, at flere projekter løbende realiseres.

- Et af Fanafdelingen største fokusområder er at styrke klubbens position som social aktør gennem socialøkonomisk arbejde, så vi går ind i dette samarbejde med en masse gå-på-mod, samt med en gruppe frivillige med et stort idé-katalog under armen. Både klubben og Fanafdelingen har tidligere haft stærke, lokale initiativer, men med oprettelsen af Fællesskabsudvalget kan vi nu sammen øge ambitionerne og styrke indsatsen til gavn for dem, som ikke har de samme muligheder, som de fleste i fællesskabet har, siger Claus Bjørn Billehøj, formand i Fanafdelingen.

Det er planen, at Fællesskabsudvalget inden længe søsætter det første projekt i fællesskab mellem klub, fans og Amatørafdelingen.