Tilfreds Niels Frederiksen: Der skulle være fart over feltet

24.10.2021 15:24

Dagens Derby endte med en 2-1-sejr over FC København, og opgøret gik da også helt efter Niels Frederiksens planer. Det fortæller vores cheftræner ovenpå de tre point.

- Der er altid høj intensitet og mange dueller i et Derby. Og så var det også lidt det, som vi gik efter. Vi gik ikke efter en rolig kamp, hvor det ene hold stod lavt og forsvarede, og så fik det andet hold bolden og så omvendt, siger Frederiksen og fortsætter:

- Vi gik efter, at der skulle være noget gang i den og fart over feltet og nogen hurtige angreb og hurtigt genpres. Og det fik vi. Det bliver selvfølgelig i momenter ustruktureret og med mange tekniske fejl, fordi det foregår i et højt tempo. Men det var egentlig det billede, som vi gerne ville have.

Vores cheftræner er særligt tilfreds med første halvleg, hvor Morten Frendrup undervejs åbnede målscoringen med sit første 3F Superliga-mål. Scoringen faldt efter 24 minutters spil, som indtil da havde været domineret af os.

- Vi følte egentlig, at vi var bedst i den periode af kampen. Derfor følte vi, at vi havde fortjent at score. Vi følte, at vi havde nogle andre muligheder, hvor vi kunne have gjort det endnu farligere og have scoret. Jeg følte, at vi kunne have scoret mere, fortæller Frederiksen og uddyber:

- Man ved jo godt som træner, at vi skal score i vores gode perioder. For vores gode perioder varer sjældent 90 minutter. Derfor var det selvfølgelig en forløsning.  

Frederiksen erkender, at sæsonens første håndfuld kampe ikke gik som håbet, men efter Derby-sejren ser han frem til at ride videre på vores momentum.

- I de seneste syv kampe har vi fået 14 point. Det er tophold værdigt. Det, som vi lider af lige nu, hvis man kigger på helhedsbilledet, er de første fem kampe, hvor vi fik for få. Men det kan vi ikke gøre noget ved nu. Nu gælder det om at samle så mange point ind som overhovedet muligt.

Se her hele interviewet med Niels Frederiksen, der også sætter ord på Henrik Heggheims og resten af holdets præstation.