CV: Udgangspunktet er godt

16.06.2021 11:30

I går mødte Brøndby-spillerne ind efter en velfortjent sommerferie ovenpå klubbens 11. mesterskab.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen fortæller her om tankerne om sommerens transfervindue, truppens status og lidt om udviklingen herfra.

- Først og fremmest er det dejligt at se spillerne og staben tilbage igen efter ferien. Som klub ser vi sammen ind i endnu super spændende Superliga-sæson og med interessante europæiske kampe på programmet. Det glæder vi os alle til.

- Vi har en rigtig stærk og homogen trup, og udgangspunktet for sæsonen, der står for døren, er godt. Der er naturligvis en række udløb, vi skal forholde os til, ligesom der kan komme bud efter vores spillere i transfervinduet. Jeg forventer, at der vil ske ændringer hen over sommeren, og helt overordnet kan det være sundt med lidt nyt blod og ny dynamik i spillertruppen, som gør plads til at andre spillere vil blomstre. Vi skal samtidigt huske, at vi allerede tilbage i vinter lavede de første tilføjelser i form af den unge målmand Jonatan Ægidius, der kom til os fra Lyngby BK og ikke mindst amerikanske Christian Cappis, der nu har gjort arbejdet færdigt i Hobro. Begge er spillere med et potentiale, som vi glæder os til at arbejde videre med. Og så har vi jo i Blas Riveros en spiller, som næsten kan ses som en ny signing, når han inden alt for længe er tilbage i kamp for Brøndby IF. 

- Sommerens transfervindue bliver et ”langt” et af slagsen for os, hvor vi på den ene side skal have den nødvendige tålmodighed, samtidig med at vi skal være klar til at slå til og udnytte de gode muligheder, der vil opstå. Vi er godt forberedte, monitorerer markedet tæt og arbejder naturligvis som altid på at komme styrket ud ad transfervinduet. 

Et stærkere fundament

Det økonomiske afsæt klubben har, efter mesterskabet kom i hus og man blev sikret europæisk gruppespil, betyder, at man har fået et stærkere fundament, men Carsten V. Jensen fortæller, at det ikke ændrer på måden, man grundlæggende ønsker at drive klubben fremadrettet.

- Selvom vi i dag har skabt et bedre økonomisk afsæt, end vi har haft de seneste sæsoner, så betyder det ikke, at vi ændrer strategisk fokus. Over tid er økonomi som bekendt altafgørende for resultater i ligaen, og på den led anser vi ikke os selv som favoritter til mesterskabet i den nye sæson. Vores sigte er fortsat at styrke udviklingen af klubben over tid, og på den måde ændrer mesterskabet ikke ved, at vi fortsat betragter os selv som en top-tre klub i 3F Superligaen.

- Det betyder i sin enkelthed, at vi vil fastholde vores strategiske fokus på udvikling af spillere og samtidig være så konkurrencedygtige som muligt den enkelte sæson. Ligesom vi på den baggrund glædeligt accepterer førstepladser, skal vi på rejsen som klub leve med resultatudsving i den anden retning. Vi skal fortsætte det gode arbejde, vi har sat i gang på alle niveauer og tænke langsigtet i forhold til, hvordan vi tager de næste skridt i udviklingen af et langtidsholdbart, konkurrencedygtigt og økonomisk stærkt Brøndby IF.