02.05.2009 Vejle BK 1-3 Brøndby IF

Karantæne
Ingen

Karantæne ved næste advarsel
Ingen spillere i karantænefare, ref. DBU’s Disciplinære bestemmelser: Uanset antallet af optjente karantænepoint bortfalder en karantæne, hvis den er optjent ved tildeling af et enkelt gult kort i en kamp i den sidste spillerunde i turneringen.

Vinkler om kampen
33. møde med Vejle Boldklub
Det er Superliga-kamp nr. 33 mellem Brøndby IF og Vejle Boldklub. Statistikken siger 21 sejre til Brøndby IF, fem uafgjorte og seks nederlag samt en målscore på 74-28 set med Brøndby IF’s øjne.

Kun to tidligere nederlag i Vejle
15 gange har Brøndby IF mødt Vejle Boldklub på udebane i Superligaen. Ni af kampene er endt med sejr til Brøndby IF, fire kampe er sluttet uafgjort, og to gange har Vejle vundet. Også her er målscoren klart i Brøndby IF´s favør, da den lyder 28-15.

Udebanestime
Brøndby IF har vundet de seneste tre udekampe mod Vejle, og skulle det blive til endnu en sejr på søndag, vil det være første gang, at Brøndby IF vinder fire Superliga-udekampe i træk mod vejlenserne.

14 år siden seneste nederlag
Brøndby IF har ikke tabt til Vejle Boldklub i Superligaen siden den 22. april 2007. Dengang vandt Vejle Boldklub med 3-0 over et Brøndby IF-hold, der blandt andre havde Per Nielsen, Thomas Rytter, Martin Retov og Morten 'Duncan' Rasmussen i start-11'eren.

Lykkedatoen 1. august
Brøndby IF har vundet fire ud af fire Superliga-kampe spillet på datoen 1. august. En af de fire sejre var på udebane mod Vejle Boldklub i 1999. Her vandt Brøndby IF med 4-0 takket være scoringer af Vragel da Silva, Kim Daugaard, Ruben Bagger og Allan Ravn.

Målrige Brøndby IF
Brøndby IF har scoret i deres seneste 11 Superliga-kampe, og der er scoret mod Vejle Boldklub i deres seneste otte Superliga-kampe.

Det afgørende første mål
I 16 af de 32 tidligere Superliga-kampe mod Vejle Boldklub har Brøndby IF scoret først. De har resulteret i 15 sejre og en uafgjort – altså har Brøndby IF aldrig tabt til Vejle Boldklub i Superligaen, hvis først de blå-gule er kommet foran.

Når Vejle Boldklub scorer først
Vejle Boldklub har scoret kampens første mål i 14 tilfælde, hvilket har givet Brøndby IF seks sejre, to uafgjorte og seks nederlag.

Milepæl i vente?
Scorer Brøndby IF, vil den første træffer være de blå-gules Superliga-mål nummer 1.750.

De indbyrdes topscorere
Ruben Bagger er – med 10 Superliga-mål - den mest scorende spiller i Superliga-kampene mellem Vejle Boldklub og Brøndby IF. Ebbe Sand er nummer to på listen med ni træffere.

En lynkasse
Det hurtigste mål i en Superliga-kamp mellem Brøndby IF og Vejle Boldklub er scoret efter blot 16 sekunder. Det var Vejle Boldklubs Eduard Demenkovets, der scorede dette mål. Det hjalp dog ikke rigtig vejlenserne, eftersom Brøndby IF vandt kampen med 3-1 efter scoringer af Ole Bjur, Bo Hansen og Allan Nielsen.

Højdepunkterne
Det farligste minuttal i en kamp er normalt det 90. minut, da dette minuttal inkluderer tillægstiden. Men i Superliga-kampene mellem Brøndby IF og Vejle Boldklub er de farligste minuttal det 86., 45. og tredje minut, da der er scoret fire mål i hvert af disse minuttal.

Flest mål efter pausen
Der er scoret 102 mål i Superliga-kampene mellem Brøndby IF og Vejle Boldklub. De er fordelt 45-57 på henholdsvis 1. og 2. halvleg.

Sjældne selvmål
Der er blot scoret to selvmål i Superliga-kampene mellem Brøndby IF og Vejle Boldklub. Det første blev scoret af Boye Habekost i 2001, og det andet af Pierre Bengtsson i 2021, altså 20 år senere. Brøndby IF vandt begge kampe med 2-1.

Uafgjort i udvisninger
Stillingen er 2-2 i røde kort i Superliga-kampene mellem Brøndby IF og Vejle Boldklub. Hos Brøndby IF er Per Nielsen og John 'Faxe' Jensen blevet udvist, mens det hos Vejle Boldklub er Jan Sønksen og Allan Sousa, der har set rødt.

Straffesparksstats
Der er dømt 15 straffespark i Superliga-kampene mellem Brøndby IF og Vejle Boldklub. Brøndby IF er blev tildelt syv af dem – og har misbrugt to forsøg. Vejle Boldklub har brændt to af deres otte tilkendte straffespark. Det seneste straffespark var den 22. april 2007. Det skal dog siges, at de to klubber kun har mødt hinanden syv gange siden den kamp.

Et hattrick af straffespark
21 dage før ovennævnte kamp mødtes Brøndby IF og Vejle Boldklub også i Superligaen, og den kamp er en af blot syv kampe i Superligaens historie, hvor der blev dømt tre straffespark – og alle tre var til Brøndby IF. Martin Ericsson og Per Nielsen scorede. Dog misbrugte Martin Ericsson også på Jan Hoffmann. Brøndby IF vandt kampen 4-0.

Dommerne
Det er den 31-årige Jakob A. Sundberg, der er udpeget til at fløjte på søndag. Han er i gang med sin tredje sæson som Superliga-dommer og har indtil videre dømt 28 Superliga-kampe.

Jakob A. Sundberg har dømt Brøndby IF to gange i Superligaen. De to kampe er endt med et nederlag og en sejr – og sejren var på udebane mod Vejle Boldklub i november 2020.

Linjedommere: Henrik Sønderby og Deniz Yurdakul
4. dommer: Jacob Karlsen
VAR: Morten Krogh